Boicot din partea PNL şi USR, în ziua cu vot la „Fără penali”. Şedinţa Senatului, închisă din lipsă de cvorum

  • Senatorii USR şi PNL au refuzat miercuri să intre în sala de plen a Senatului.
  • Senatorii USR au anunţat că nu vor participa la şedinţa de plen în care se discută iniţiativa lor „Fără penali” dacă nu se acceptă votul prin telefon.
  • Dan Barna: „Nu vom participa la această mascaradă, pentru că nu există nicio şansă să se adune cele 90 de voturi”.
  • Liberalii au transmis nu vor participa la şedinţa de plen a Senatului, susţinând că social-democraţii vor din nou majoritatea în BP.
2939 afișări
Imaginea articolului Boicot din partea PNL şi USR, în ziua cu vot la „Fără penali”. Şedinţa Senatului, închisă din lipsă de cvorum

Boicot la Senat, din partea PNL şi USR. Şedinţa Senatului, închisă din lipsă de cvorum

Şedinţa Senatului a fost închisă de Robert Cazanciuc din lipsă de cvorum, după ce senatorii USR şi PNL au refuzat să intre în sala de plen. USR a cerut acceptarea votului prin telefon, iar liberalii au spus că nu vor ca, prin prezenţa lor de azi, PSD să obţină din nou majoritate în Biroul Permanent.

„Avem un singur lider prezent în plen, Radu Oprea de la PSD. L-am văzut şi pe dl. Fenechiu (Daniel Fenechiu, liderul senatorilor PNL - n.r.), dar nu mai este. Din necesarul de 68 şi-au înregistrat prezenţa 58. Constat că nu avem cvorum şi declar şedinţa închisă”, a spus preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc.

„#festivalulmagariilor. PNL + USR + UDMR nu sunt, iarăşi, la serviciu... Sfidarea românilor plătitori ai salariilor distinşilor senatori atinge noi cote... Probabil nu se vor opri aici”, a scris pe Facebook senatorul PSD Lucian Romaşcanu.

Senatorii USR au anunţat că nu vor participa la şedinţa de plen în care se discută iniţiativa „Fără penali” dacă nu se acceptă votul prin telefon, potrivit liderului Uniunii, Dan Barna: „Nu vom participa la această mascaradă, pentru că nu există nicio şansă să se adune cele 90 de voturi”.

Totodată, şi liberalii au transmis nu vor participa la şedinţa de plen a Senatului, susţinând că social-democraţii vor din nou majoritatea în BP pentru a „pune pe ordinea de zi toate atrocităţile de proiecte pe care le visează noaptea”, potrivit Alinei Gorghiu.

Pe ordinea de zi a plenului Senatului se aflau numirea unor noi secretari ai Biroului Permanent al Senatului, cererea de reexaminare a legii care prevedea că Legislativul decide data alegerilor parlamentare, precum şi iniţiativa „Fără penali în funcţii publice”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici