Bolcaş: Mesajul preşedintelui, unul dintre cele mai echilibrate

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, deputatul PRM Lucian Bolcaş, a declarat, miercuri, că discursul preşedintelui Traian Băsescu în faţa Camerelor reunite ale Parlamentului a fost unul dintre cele mai echilibrate discursuri ale acestuia.

18 afișări
Imaginea articolului Bolcaş: Mesajul preşedintelui, unul dintre cele mai echilibrate

Bolcaş: Mesajul preşedintelui, unul dintre cele mai echilibrate (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit lui Lucian Bolcaş, declaraţia şefului statului reprezintă "un rezultat foarte pertinent al unei situaţii care, din păcate, este şi reală şi tristă".

Pe de altă parte, deputatul PRM a menţionat că nu poate să aprecieze "proiecţiile spre viitor ale Preşedintelui" deoarece, în opinia sa, nu există un "viitor guvernamental" şi nici un "viitor parlametar".

Lucian Bolcaş a arătat că a reţinut aspectele care trebuie să fie corectate, în primul rând din punct de vedere economic şi social, unde discursul lui Traian Băsescu a fost corect.

Vicepreşedintele executiv al PRM a subliniat că funcţionarea instituţiilor statului nu a fost oprită de o sincopă, respectiv suspendarea din funcţie a Preşedintelui, ci atunci mecanistemele democratice au funcţionat în mod corect, dovadă că şeful statului este în continuare în funcţie.

Lucian Bolcaş a opinat că sincope au fost înregistrate datorită funcţionării abuzive ale unor instituţii ale statului, lucru care ar trebui să fie corectat înainte de o eventuală revizuire a Constituţiei, lucru "foarte delicat din punct de vedere politic şi juridic".

"Nu trebuie să fim în situaţia celui care îşi prinde soţia înşelându-l cu vecinul, pe canapea, şi, ca primă măsură, vinde canapeaua", a spus el.

Întrebat despre numărul redus al parlamentarilor prezenţi în sală, Bolcaş a explicat că discursul unei personalităţi trebuie să fie legitimat prin conţinutul său şi nu prin impunerea personalităţii ca atare.

Deputatul a adăugat, pe de ată parte, că interesul unora dintre parlamentari vizează alte probleme.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici