Bolojan admite că cine pierde la Congresul PNL, Orban sau Cîţu, riscă să piardă funcţia deţinută

Congresul este şi o chestiune de validare pe poziţia administrativă, spune, duminică, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ilie Bolojan, care admite că oricare dintre cei doi candidaţi la şefia PNL va pierde, Ludovic Orban sau Florin Cîţu, riscă să piardă şi funcţia pe care o deţine.

8923 afișări
Imaginea articolului Bolojan admite că cine pierde la Congresul PNL, Orban sau Cîţu, riscă să piardă funcţia deţinută

Sursa foto: Mediafaxfoto

Ilie Bolojan a fost întrebat la Prima TV, dacă Florin Cîţu va mai putea rămâne premier, în cazul în care va pierde alegerile din partid.

„Din punctul meu de vedere, Congresul este şi o chestiune de validare pe poziţia administrativă pe care o ocupi, nu doar un congres politic, pentru că în momentul în care un candidat nu este recunoscut de partidul lui, vă puteţi da seama că i se ştirbeşte autoritatea. Or, neavănd autoritate, indiferent cine ar fi în situaţia asta, nu mai poate fi eficient pe poziţia administrativă pe care o ocupă. Deci, cred că va fi un efect. Ce vor face colegii care candidează, după aceea, în pasul doi, cel care pierde, asta va rămâne la decizia lor, dar în mod cert va fi o afectare”, a spus Ilie Bolojan.

În continuare, Bolojan a fost întrebat dacă Ludovic Orban ar reveni în funcţia de premier, în cazul în care va câştiga Congresul din 25 septembrie, liberalul spunând că nu ştie dacă actualul preşedinte al PNL şi-ar mai dori să revină în această funcţie.

„De obicei aceste competiţii politice, chiar şi în interiorul unui partid, nu sunt doar o defilare şi o chestie de scrimă. De multe ori lucrurile se degenerează. Sper să nu ajungem acolo, pentru că nu suntem în Opoziţie, în aşa fel încât ceea ce se întâmplă în PNL să aibă efecte în 2024. Ceea ce se întâmplă în PNL are efecte în guvernare ţării mâine, poimâine, deci trebuie gândită o competiţie care să nu facă ca lucrurile să nu mai poată funcţiona. Nu ştiu dacă domnul Orban, într-o asemenea ipostază, şi-ar dori să revină, dar eu sper ca din această competiţie, relaţiile dintre cei care concurează să rămână la un nivel normal”, a mai declarat Ilie Bolojan.

Ilie Bolojan a precizat că a avut discuţii cu cei doi candidaţi, Ludovic Orban şi Florin Cîţu, dar decizia pentru votul dat la Congres se va lua după alegerile din cadrul PNL Bihor.

Congresul PNL la care se va alege preşedintele PNL va avea loc în 25 septembrie. S-au înscris Ludovic Orban, actualul preşedinte al PNL şi preşedinte al Camerei Deputaţilor, şi Florin Cîţu, premier.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici