Boloş anunţă modificările care îi privesc pe beneficiarii cardului de energie

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a anunţat miercuri ce decizii a luat Guvernul în ceea ce priveşte beneficiarii cardului de energie şi decontarea lemnelor de foc.

465 afișări
Imaginea articolului Boloş anunţă modificările care îi privesc pe beneficiarii cardului de energie

Potrivit ministrului Boloş, sunt peste 550.000 de beneficiari ai cardului de energie care nu au nomenclator stradal. Este vorba despre situaţii întâlnite în mediul rural, în care locuitorii apar la aceeaşi adresă. Ca urmare, beneficiarii vor fi stabiliţi printr-un sistem de declaraţii pe propria răspundere şi cu ajutorul informaţiilor culese pe teren de angajaţii Poştei Române.

„De luni, 16 ianuarie, până pe 1 februarie, vor fi distribuite aceste declaraţii în localităţile rurale... Astfel reuşim să clarificăm calitatea de beneficiar al cardului de energie”, a spus Marcel Boloş.

În cazul beneficiarilor care au colocatari, aceştia se vor adresa Primăriei din raza de domiciliu pentru întocmirea unei anchete sociale.

„Dacă are colocatari, fie îi radiază din evidenţe, fie se adresează Primăriei”, a explicat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene modalitatea în care va fi stabilită situaţia localtivă.

În ceea ce priveşte lemnele de foc cumpărate pentru sezonul de frig, a fost stabilit un sistem de decontare.

„Dacă au documente justificative, respectiv factură şi documentul de plată, intră în sistemul de decontare şi pot ridica în numerar de la poştaş sau de la oficiile poştale sumele pe care le-au cheltuit. Un mecanism în favoarea beneficiarilor care permite decontarea sumelor achitate în numerar”, a precizat ministrul Boloş.

Toate modificările au fost făcute prin decizii ale Guvernului în urma şedinţei de miercuri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici