Boloş, după protestul de la Ministrul Finanţelor: Ştim cât de importantă este încadrarea în deficitul bugetar asumat

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a transmis, joi seara, după protestul de la Minister, că el este partenerul angajaţilor, iar uşa sa este deschisă oricând. El a dat asigurări că le recunoaşte meritele tuturor şi că vor fi făcute demersuri pentru a avea un statut al finanţistului.

280 afișări
Imaginea articolului Boloş, după protestul de la Ministrul Finanţelor: Ştim cât de importantă este încadrarea în deficitul bugetar asumat

Boloş, după protestul de la Ministrul Finanţelor: Ştim cât de importantă este încadrarea în deficitul bugetar asumat

În urma protestelor din Ministerul de Finanţe, ministrul Marcel Boloş a transmis că a fost o zi importantă pentru toţi, „pentru că am reuşit să trecem printr-un moment de provocare şi să găsim o cale către înţelegere şi armonie”.

Boloş a spus că în urma discuţiilor speră că s-a reuşit transformarea tensiunii şi a frustrării „într-o platformă pentru schimbare pozitivă”.

„Ziua de astăzi ne-a arătat încă o dată cât rău pot face informaţiile neverificate răspândite în spaţiul public. Care de data aceasta au fost picătura care a umplut paharul pentru o parte dintre angajaţi. Am ascultat cu atenţie îngrijorările legate de condiţiile de muncă, beneficii şi perspectivele de dezvoltare profesională. În acelaşi timp, am împărtăşit provocările financiare pe care le avem şi obiectivele noastre pe termen scurt. Ce asigurări am adus: Toate deciziile cu impact asupra aparatului guvernamental vor fi precedate de consultări. Orice măsură adoptată va fi asumată la nivelul coaliţiei. Eu sunt partenerul angajaţilor din minister, uşa mea este deschisă oricând, dacă vor să îmi transmită îngrijorările lor sau probleme cu care se confruntă. Angajaţii din această instituţie joacă un rol fundamental pentru dezvoltarea economică a ţării şi sunt primul care le va recunoaşte valoarea ori de câte ori am ocazia. Ei vor juca un rol vital în dezvoltarea economiei şi aplicarea măsurilor necesare acestui scop. Tocmai de aceea trebuie să fie răsplătiţi pe măsura importanţei activităţii lor. Reversul medaliei este că am aşteptarea să trateze fiecare zi cu profesionalism şi eficienţă, pentru că lipsa de eficienţă ne costă scump”, a spus Marcel Boloş.

Ministrul spune că, în acelaşi timp, toţi din această instituţiei trebuie să ştie foarte bine că trebuie să dea propriul exemplu de auto-management performant şi de organizare eficientă a muncii, care este plătită din bani publici.

„Noi suntem cei care ştim mai bine decât orice altă instituţie cât de necesară este reforma aparatului central, reducerea de cheltuieli şi încadrarea în deficitul bugetar asumat. Totodată, am convenit că vom face demersurile pentru a avea un statut al finanţistului, pentru asigurarea recunoaşterii importanţei activităţii desfăşurate de angajaţii sistemului instituţional al Ministerului Finanţelor. O altă urgenţă o reprezintă demersurile pentru aplicarea nedescriminatorie a principiilor de salarizare. Vreau să avem cu celeritate draftul de act normativ pentru egalizarea salarizării la nivelul funcţiilor echivalente din aparatul central al MF şi al tuturor instituţiilor subordonate. În plus, vom revizui atribuţiile şi îndatoririle fiecăruia pentru a ne asigura că sunt distribuite în mod echitabil şi că toţi contribuim în mod adecvat la succesul instituţiei”, a mai spus Marcel Boloş.

De asemenea, Boloş a promis că va fi iniţiat un proces de evaluare a condiţiilor de muncă, astfel încât să fie identificate şi aduse îmbunătăţiri în funcţie de necesităţi.

„Acest lucru va include atât aspecte legate de spaţiul fizic, cât şi de resursele necesare pentru a-şi desfăşura activitatea eficient”, a mai spus ministrul Finanţelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
boloş,
protest,
finanţe

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici