Boloş spune că nu s-a pus problema ratării jalonului PNRR privind pensiile speciale

Ministrul proiectelor europene, Marcel Boloş, spune că nu s-a pus problema ratării jalonului PNRR privind pensiile speciale: „Nimic mai fals. Eu am spus cât se poate de clar: Este o decizie la nivelul Guvernul României şi la nivelul Coaliţiei şi este prematur să ne pronunţăm în acest sens”.

244 afișări
Imaginea articolului Boloş spune că nu s-a pus problema ratării jalonului PNRR privind pensiile speciale

„Pensiile speciale. Un subiect important pentru implementarea Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, în raport cu care românii au nevoie de răspunsuri concrete. S-a generat ieri ştirea că aş sugera că suntem dispuşi să ajungem la ratarea acestui jalon din PNRR. Nimic mai fals. Eu am spus cât se poate de clar: <Este o decizie la nivelul Guvernul României şi la nivelul Coaliţiei şi este prematur să ne pronunţăm în acest sens>”, scrie pe Facebook Marcel Boloş.

El adaugă că rolul său de coordonator al Planului îl obligă să creeze un cadru predictibil.

„Asta include să prezint clar ce avem de făcut pentru a primi bani de la Comisie: reforme. Iar reforma pensiilor speciale trebuie să ţină cont de două criterii fundamentale, cel de sustenabilitate şi cel de contributivitate. Aşa scrie în PNRR şi nu e loc de interpretări. Am repetat acest mesaj proactiv, să nu ne trezim că avem o revelaţie atunci când Bruxelles-ul ne va spune că suntem în pericol să pierdem banii pe care îi avem pentru investiţii naţionale”, încheie Boloş.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici