Borbely: Afirmaţiile preşedintelui Lituaniei sunt surprinzătoare, fac parte din sfera politicii interne

Preşedintele Comisiei de politică externă din Camera Deputaţilor, Laszlo Borbely, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că afirmaţiile preşedintelui Lituaniei, Dalia Grybauskaite, sunt "destul de surprinzătoare" şi fac parte din sfera politicii interne din România.

216 afișări
Imaginea articolului Borbely: Afirmaţiile preşedintelui Lituaniei sunt surprinzătoare, fac parte din sfera politicii interne

Borbely: Afirmaţiile preşedintelui Lituaniei sunt surprinzătoare, fac parte din sfera politicii interne (Imagine: Catalin Abagiu / MediafaxFoto)

"Chiar dacă există, probabil şi în Lituania şi în alte ţări declaraţii mai pitoreşti ale politicienilor, eu nu cred că declaraţiile politicienilor sunt cele mai importante, ci ceea ce performează ţara respectivă", a spus Laszlo Borbely.

Potrivit acestuia, în cazul unei vizite de stat, la un asemenea nivel, "nu e locul unor declaraţii care intră, în mod clar, în sfera politicii interne din România, a luptei interne", ceea ce nu face decât să inflameze această stare din ultimele luni de zile.

Laszlo Borbely a mai arătat că Lituania şi România sunt două ţări din Uniunea Europeană, fiecare cu problemele ei.

"Eu cred că a excedat puţin acelor cutume prin care un şef de stat vine în altă ţară din UE şi poate să îşi exprime un punct de vedere, dar este puţin surprinzător, într-adevăr", a mai comentat Borbely.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici