Borbely: Apelul meu este ca fiecare coleg din Comisia juridică să citească dosarul

Deputatul UDMR Laszlo Borbely a declarat, marţi, că face apel la fiecare deputat din Comisia juridică să citească dosarul întocmit în cazul său, pentru a se putea pronunţa în cunoştinţă de cauză, arătând că este nevinovat şi speră să se ia "cât mai curând o decizie" în comisie şi în plenul Camerei.

69 afișări
Imaginea articolului Borbely: Apelul meu este ca fiecare coleg din Comisia juridică să citească dosarul

Laszlo Borbely (Imagine: Catalin Abagiu/Mediafax Foto)

El a făcut această precizare după ce plenul Camerei Deputaţilor a decis, la propunerea Lui Mate Andras (UDMR), retrimiterea la Comisia juridică a raportului privind cazului fostului Laszlo Borbely referitor la începerea urmăririi penale.

"Din câte am înţeles, au cerut mai mulţi colegi care au avut grevă parlamentară ca să se retrimită la comisie, pentru că nu puteau să voteze în necunoştinţă de cauză. Este un dosar voluminos de 1.800 de pagini. Parlamentul, conform Constituţiei, aprobă începerea urmăririi penale. Nu este caz de ridicare de imunitate, ci este vorba că Parlamentul îşi spune punctul de vedere în cunoştinţă de cauză în legătură cu acest dosar", a spus Borbely, fost ministru al Mediului.

El a arătat toate grupurile parlamenatre au fost de acord cu retrimiterea la Comisia juridică.

"Apelul meu este ca fiecare coleg din comisie să citească dosarul, pentru că altfel nu poate decide în cunoştinţă de cauză şi eu sper cât de curând să se ia o decizie în comisie şi în plen", a adăugat Laszlo Borbely.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici