Borbely: Cazul meu este închis, împreună cu dosarul lui Dobre. Acest lucru îl ştia şi Băsescu

Vicepreşedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, afirmă, referitor la solicitarea şefului statului de reluare a dezbaterilor în Camera Deputaţilor în cazul său şi al lui Victor Paul Dobre, că aceste două dosare sunt "închise", iar "acest lucru îl ştia şi preşedintele Băsescu".

623 afișări
Imaginea articolului Borbely: Cazul meu este închis, împreună cu dosarul lui Dobre. Acest lucru îl ştia şi Băsescu

Laszlo Borbely (Imagine: Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Borbely a fost întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, cum comentează solicitarea preşedintelui Traian Băsescu adresată Camerei Deputaţilor şi de ce consideră că a ales şeful statului acest moment.

"Putem avea păreri, e început de campanie, este MCV-ul care este la uşă, într-adevăr, iar preşedintele ţării poate să îşi spună un punct de vedere. Eu nu intru în speculaţii, a fost o adresă, s-a închis, Parlamentul este suveran în această privinţă. Acest caz este închis, împreună cu dosarul lui Dobre, din punct de vedere juridic e clar şi cred că acest lucru îl ştia şi preşedintele Băsescu. El nu are atribuţii în acest sens. Eu cred că instituţiile statului trebuie să funcţioneze în acest caz. Nu este vorba de ridicarea imunităţii parlamentare, ci Parlamentul funcţionează ca o entitate autonomă, verifică pentru a preîntâmpina abuzuri ale unor instituţii - că mai pot greşi şi instituţii ca DNA sau altele -, dacă nu fabrică dosare politice care nu au elementele constitutive ale unei infracţiuni", a spus Borbely.

Potrivit acestuia, Camera Deputaţilor a decis, "printr-un vot zdrobitor în Comisia Juridică şi în plen", că nu sunt elemente constitutive ale unei infracţiuni şi nu poate merge mai departe această verificare.

"Domnul preşedinte Băsescu a trimis o scrisoare, Comisia Juridică şi-a spus punctul de vedere, am închis subiectul", a conchis vicepreşedintele politic al UDMR.

Preşedintele Traian Băsescu declara, luni, că "reacţia politicienilor este una de dispreţ faţă de interesul românilor", referindu-se la cazurile Diaconu, Borbely şi Dobre, dar şi la deciziile ANI privind incompatibilitatea a patru membri ai Executivului.

Solicitarea preşedintelui Traian Băsescu adresată conducerii Camerei Deputaţilor privind discutarea cazurilor Dobre şi Borbely nu a mai fost supusă luni votului plenului, căruia i s-a prezentat doar Raportul Comisiei Juridice prin care s-a respins cererea şefului statului.

Preşedintele Traian Băsescu ceruse Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor să se ia în discuţie şi cazurile Victor Paul Dobre şi Laszlo Borbely când se discută cazul Alin Trăşculescu.

Camera Deputaţilor a respins, în 11 septembrie, solicitările de aprobare a începerii urmăririi penale împotriva foştilor miniştri Laszlo Borbely şi Victor Paul Dobre.

La începutul lunii aprilie, DNA a sesizat procurorul general să solicite Camerei Deputaţilor declanşarea procedurilor pentru obţinerea cererii de urmărire penale faţă de Borbely Laszlo, deputat şi ministru al Mediului, pentru două infracţiuni de trafic de influenţă şi fals în declaraţiile de avere, în formă continuată.

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice! 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici