Borbely: UDMR va monitoriza cu atenţie activitatea Guvernului

UDMR va monitoriza "cu atenţie" activitatea Guvernului, primul aspect fiind legat de buget, urmând ca cele două grupuri parlamentare ale Uniunii să se întâlnească, în acest sens, săptămâna viitoare, a declarat, duminică, deputatul de Mureş Borbely Laszlo.

25 afișări
Imaginea articolului Borbely: UDMR va monitoriza cu atenţie activitatea Guvernului

Borbely: UDMR va monitoriza cu atenţie activitatea Guvernului (Imagine: Mediafax Foto)

Acesta a spus că UDMR se va constitui într-o "opoziţie constructivă" care se va materializa, de săptămâna viitoare, în monitorizarea atentă a activităţii guvernamentale.

"Săptămâna viitoare vom avea o discuţie cu cele două grupuri parlamentare ale UDMR, vom avea oameni pe fiecare minister, vom monitoriza foarte atent activitatea Guvernului. Primul lucru pe care-l vom monitoriza va fi bugetul. Această lună nu m-a lămurit că Guvernul are o activitate foarte coerentă, pentru că s-au luat decizii în pripă", a spus Borbely.

El a adăugat că, în calitate de fost ministru, sfătuieşte Guvernul să pună cât mai repede în aplicare proiectul anticriză şi bugetul.

"Cât mai repede să pună în aplicare acest proiect anticriză, Guvernul trecut a luat unele măsuri, nu trebuie inventată roata, bugetul să fie cât mai repede trecut prin Parlament şi pus în aplicare şi să nu se ia decizii care după aceea se întorc împotriva cetăţeanului. Noi vom fi parteneri în acele decizii care sunt juste şi în beneficiul cetăţeanului, dar şi foarte activi în ce priveşte greşelile care se vor face", a conchis Borbely.

Proiectul de buget pentru 2009 a fost aprobat de Guvern, urmând să fie din nou discutat, luni, cu partenerii sociali, pentru eventuale modificări, şi transmis la Parlament, a anunţat premierul Emil Boc.

El a arătat că, din punctul de vedere al Guvernului, bugetul pentru 2009 este aprobat în formă finală, dar că va fi discutat din nou cu partenerii sociali, înainte să fie transmis Parlamentului.

În cazul în care partenerii sociali vor solicita anumite modificări ale bugetului, Guvernul ar urma să se reunească într-o nouă şedinţă pentru a include amendamentele.

El a amintit că Bugetul este bazat pe o creştere economică prognozată de 2,5%, un deficit bugetar de 2% din PIB, o rată a inflaţiei de 5% şi un Produs Intern Brut de 144,7 miliarde de euro.

Citeşte şi:

Ministerul Muncii va cheltui în acest an 2,8% din PIB, Educaţia 2,1% şi Transporturile 1,8%

Proiectul de buget pentru 2009 a fost aprobat de Guvern

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici