Borboly: La Topliţa nu au fost românii din localitate, ci activişti de partid din alte judeţe

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Harghita, Borboly Csaba, susţine că la adunarea organizată, sâmbătă, la Topliţa, de Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş "nu s-au prezentat românii din localitate, ci activişti de partid aduşi cu autobuze din alte judeţe".

111 afișări
Imaginea articolului Borboly: La Topliţa nu au fost românii din localitate, ci activişti de partid din alte judeţe

Borboly: La Topliţa nu au fost românii din localitate, ci activişti de partid din alte judeţe (Imagine: Vargyasi Levente/Mediafax Foto)

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, susţine, într-un comunicat de presă transmis luni, că românii din Topliţa nu ar fi participat la lucrările Forumului Civic al Românilor (FCR), la eveniment luând parte doar persoane venite din alte judeţe.

"În cadrul «adunării generale» nu s-au prezentat românii din localitate, ci activişti de partid aduşi cu autobuze din alte judeţe", susţine Borboly Csaba.

Preşedintele CJ menţionează că îşi doreşte o relaţie de bună colaborare între românii şi maghiarii din judeţ, bazată pe un dialog constructiv, în scopul dezvoltării zonei locuite în comun de cele două etnii.

"În calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Harghita voi lucra şi în viitor pentru ca relaţia dintre români şi secui să se caracterizeze prin respect reciproc, înţelegere şi colaborare. Avem o soartă comună, trebuie să contribuim la dezvoltarea regiunii în care trăim prin colaborare", afirmă Borboly Csaba în finalul comunicatului de presă.

Primarul Topliţei, Stelu Platon (PNL), a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că este de acord cu afirmaţia preşedintelui CJ Harghita, Borboly Csaba, potrivit căreia românii şi maghiarii care convieţuiesc în anumite judeţe ale ţării trebuie să dezvolte o colaborare bazată pe respect reciproc, înţelegere şi dialog constructiv şi să conlucreze pentru dezvoltarea zonei.

Platon a precizat, însă, că Borboly nu a fost corect informat în privinţa caracterului adunării desfăşurate sâmbătă la Topliţa.

"Ceea ce nu ştie domnul Borboly este că la Topliţa nu a fost o adunare generală şi nici vreun miting la care au fost aduşi activişti de partid, ci doar o întâlnire de lucru a Forumului Civic al Românilor (FCR) din Covasna, Harghita şi Mureş, desfăşurată sub patronajul arhiepiscopului ortodox al Covasnei şi Harghitei, IPS Ioan Selejan, la care au participat reprezentanţi ai organizaţiilor civile, culturale şi religioase ale românilor din cele trei judeţe şi care nu şi-a dorit să aibă niciun caracter politic", a declarat Stelu Platon.

Potrivit sursei citate, "problemele care s-au discutat sâmbătă, finalizate cu redactarea unui memorandum, sunt o reală preocupare pentru românii din zonă".

"Şi noi, românii, avem demnitatea noastră şi dreptul la opinie", a spus Platon.

Aproximativ 900 de persoane au participat, sâmbătă, la Topliţa, la adunarea organizată de Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş. La adunare au fost prezenţi liderul PSD Victor Ponta, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, vicepreşedintele PNL Norica Nicolai, liderul PRM Corneliu Vadim Tudor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici