Borisov: România şi Bulgaria să aibă o poziţie comună în relaţia cu UE, fără a acţiona colateral

România şi Bulgaria trebuie să aibă o poziţie comună în relaţia cu Uniunea Europeană şi să colaboreze în regiune, fără a acţiona "colateral", a declarat, vineri, prim-ministrul bulgar, Boiko Borisov, la sfârşitul întâlnirii de la Sofia cu premierul Emil Boc.

24 afișări
Imaginea articolului Borisov: România şi Bulgaria să aibă o poziţie comună în relaţia cu UE, fără a acţiona colateral

Borisov: România şi Bulgaria să aibă o poziţie comună în relaţia cu UE, fără a acţiona colateral (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cele două ţări trebuie să aibă o poziţie comună, să nu jucăm colateral, ci împreună", a spus Borisov, într-o conferinţă de presă.

Vizita premierului Emil Boc la Sofia a fost organizată după ce premierul bulgar a propus, cu ocazia unei întrevederi cu cancelarul german Angela Merkel, ca Bulgaria să nu fie comparată cu România sau Grecia în evaluarea criteriilor pentru aderarea la zona euro sau la spaţiul Schengen.

"Am rugat-o pe doamna Merkel ca atunci când vorbeşte despre Bulgaria să vorbească doar despre Bulgaria şi succesele sau lipsurile acesteia", a declarat Boiko Borisov. "Să nu ne comparaţi cu Grecia sau România", a spus atunci Borisov, în cursul unei conferinţe de presă susţinută alături de Angela Merkel, la Berlin.

Corespondenţă de la trimisul MEDIAFAX la Sofia, Alexandru Moise

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici