Boureanu către Bănicioiu, la Comisia Ridzi: Ori faceţi pe prostul, ori chiar sunteţi prost

Deputatul PDL Cristian Boureanu i-a spus, joi, deputatului PSD Nicolae Bănicioiu, în cadrul şedinţei Comisiei de Anchetă privind cazul Ridzi, că ori face pe prostul, ori chiar este prost, răspunzându-i în acest fel acuzelor referitoare la cercetarea de către DNA.

23 afișări
Imaginea articolului Boureanu către Bănicioiu, la Comisia Ridzi: Ori faceţi pe prostul, ori chiar sunteţi prost

Cristian Boureanu şi Nicolae Bănicioiu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În deschiderea lucrărilor Comisiei de anchetă deputatul PDL Gelu Vişan a solicitat ca toţi membrii care se află în conflict de interese să facă cunoscut acest fapt şi să fie înlocuiţi de grupul parlamentar.

Vişan a precizat că în şedinţa de miercuri deputatul PSD Cristian Rizea s-a aflat în conflict de interese la audierea fostului preşedinte al ANT, Karoly Borbely, care l-a dat afară de trei ori pe Rizea din minister.

"Dacă există vreun conflict de interese, să fie înlocuit de grupul său pentru a nu se repeta situaţia de miercuri, când Rizea l-a terorizat cu întrebările pe ministrul Borbely", a spus Vişan.

Deputatul PSD Nicolae Bănicioiu a întervenit şi a precizat că s-a clarficat problema cu Rizea, care a fost amabil şi a părăsit lucrările comisiie imediat ce s-a sesizat acest conflict de interese.

"Încă funcţionează dubla măsură la dumneavoastră (la PDL, n.r.) şi domnul Boureanu este aici şi este cercetat la DNA. Vă rog să nu vedeţi paiul din ochiul unora, iar bârna din ochiul dumneavoastră nu. Nu e normal termenul „terorizat” cu întrebări", a spus Bănicioiu.

Afirmaţia lui Bănicioiu referitoare la cercetarea de către DNA a lui Boureanu a determinat replica acestuia din urmă: "Domnul Bănicioiu, sunteţi foarte drăguţ, începeţi iar cu atacuri la persoană. Eu v-am mai spus, sunt unul dintre cetăţenii cercetaţi pe diferite chestiuni în România, cum sunt colegii dumneavoastră şi şefii de partid. Nu are nicio legătură cu subiectul acestei anchete".

"Ori faceţi pe prostul, ori chiar sunteţi prost şi îmi asum ce vă spun, ca să începem de dimineaţă cu jigniri, şi nu observaţi foarte clar diferenţa între un om implicat în chestiunile de la ministerul Tineretului şi o cercetare care se desfăşoară undeva în instituţiile statului. Îmi asum ce spun, că de ipocrizie m-am cam săturat", a adăugat Boureanu.

Replica acestuia a dus la intervenţia preşedintelui comisiei, deputatul PNL Alina Gorghiu, care a solicitat menţinerea unui "cadru de minimă decenţă".

Gorghiu l-a rugat "din suflet" pe Bănicioiu să nu reacţioneze "brutal" la afirmaţia lui Boureanu, ceea ce a stârnit zâmbetele colegilor de comisie.

"Ştiu că domnul Boureanu şi-ar dori o reacţie brutală, pentru că doar a venit să facă circ şi e trimis special să facă circ, să împiedice lucrările. Nu vreau să cataloghez formulările pentru că nu cunoaşte sensul acestui cuvânt pronunţat. Poate îmi explică în particular ce a vurt să spună. Cei şapte ani de acasă se câştigă cu ajutorul părinţilor, probabil că i-a lipsit această exerienţă şi nu vreau să cobor nivelul discuţiei la nivelul lui Boureanu", a replicat Bănicioiu.

Comisia de anchetă a evenimentelor organizate de MTS de ziua Tineretului continuă, joi, audierile pentru lămurirea aspectelor legate de cheltuirea unei sume prea mari de bani din bugetul ministerului pentru organizarea evenimentelor de la Costineşti, primul audiat fiind jurnalistul Cătălin Tolontan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici