Boureanu despre Tăriceanu: "prim-ministrul infractorilor"

Vicepreşedintele PLD Cristian Boureanu susţine că, prin desfiinţarea comisiei de la Cotroceni şi diminuarea prerogativelor DNA, Călin Popescu Tăriceanu a încetat să mai fie premierul României şi a devenit "prim-ministrul infractorilor".

1 afișare
Imaginea articolului Boureanu despre Tăriceanu: "prim-ministrul infractorilor"

Boureanu despre Tăriceanu: "prim-ministrul infractorilor"

Boureanu mai susţine, într-un comunicat remis, vineri, agenţiei MEDIAFAX, că este inadmisibil într-un stat membru al Uniunii Europene ca "urmăriţii penal să se organizeze într-un grup criminal organizat şi să modifice legislaţia care îi vizează direct". El adaugă că, în Statele Unite ale Americii, după un asemenea gest, primul-ministru şi ministrul Justiţiei ar fi arestaţi imediat pentru obstrucţionarea Justiţiei.

"Îi acuz pe Tăriceanu şi pe trepăduşul său, Chiuariu, de premeditare în acţiunea de favorizare a infractorului, având în vedere că în Ordonanţă se prevede dizolvarea imediată a Comisiei prezidenţiale. Normalitatea ar fi fost ca aceasta să-şi continue activitatea încă 30 de zile, până la înfiinţarea noii Comisii. Graţie lui Tăriceanu însă, în momentul de faţă, în România nu se mai pot verifica potenţialele infracţiuni ale miniştrilor, care au imunitate totală timp de o lună să facă liniştiţi matrapazlâcuri cu banul public", mai declarată vicepreşedintele PLD.

Cristian Boureanu precizează că, tot din această categorie de măsuri, îi sugerează lui Tăriceanu să desfiinţeze timp de 30 de zile Poliţia şi tribunalele şi să anunţe că nimeni nu mai poate fi băgat în puşcării vreme de o lună, pentru că sunt în renovare.

"Din păcate, Ordonanţele de Urgenţă nu pot fi atacate la Curtea Constituţională înainte să ajungă în Parlament. PLD va sesiza Curtea cât de repede posibil, pentru a verifica dacă se justifică într-adevăr caracterul de urgenţă al acestui act guvernamental. Personal, cred că singura urgenţă era aceea de a evita ca viitoarele şedinţe de Guvern să se transforme în duplexuri Rahova-Palatul Victoria", declară Boureanu.

Ordonanţa de urgenţă pentru modificarea Legii nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, aprobată, joi, de Guvern, care prevede că membrii Comisiei speciale de la Preşedinţie de cercetare a faptelor miniştrilor sunt judecători numiţi de CSM a fost publicată joi seară în Monitorul Oficial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici