Boureanu: Lovitura de stat a USL continuă

Guvernul ignoră grosolan decizia primită de la CC referitoare la legea referendumului, premierul Victor Ponta continuă să mintă Europa în faţă, iar decizia CC despre persoana care reprezintă România la CC încă nu a fost publicată în Monitorul Oficial, susţine vicepreşedintele PDL Cristian Boureanu.

388 afișări
Imaginea articolului Boureanu: Lovitura de stat a USL continuă

Cristian Boureanu (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

"Lovitura de stat a USL continuă. Uniunea Social Liberală ignoră decizia definitivă şi general obligatorie a Curţii Constituţionale prin care referendumul privind suspendarea preşedintelui este validat doar prin prezenţa la vot a 50% dintre alegătorii înscrişi pe listele electorale (aproximativ 9 milioane de votanţi). USL refuză să aplice decizia Curţii Constituţionale şi să pună în acord ordonanţa de urgenţă a Guvernului Ponta cu această decizie a CCR", se arată într-un comunicat al PDL semnat de Boureanu.

El a aminteşte că CC a decis cu unanimitate de voturi că Legea pentru modificarea articolului 10 din Legea 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului este constituţională doar în măsura în care asigură participarea la referendum a cel puţin jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente.

"Deşi, procedural, deciziile CCR se transmit Parlamentului României, de data aceasta decizia referitoare la Legea de organizare a refendumului a fost transmisă şi Guvernului României. Este o dovadă în plus că Guvernul este obligat să-şi modifice OUG, în acord cu decizia CCR. Cu toate că Victor Ponta s-a angajat public să respecte deciziile Curţii Constituţionale, oricare ar fie ele, pus în faţa deciziei referitoare la Legea Referendumului a hotărât să o ignore şi să impună, prin abuz şi încălcare gravă a Constituţiei, ca referendumul din 29 iulie privind demiterea preşedintelui Traian Băsescu să se desfăşoare în baza Ordonanţei de Guvern, şi nu a Legii asupra căreia s-a pronunţat Curtea Constituţională. Şi asta, deşi Ordonanţa de Urgenţă ignoră condiţia de validare declarată obligatorie de către Curte", scrie Boureanu.

Potrivit lui Boureanu, unanimitatea votului din interiorul CC dovedeşte că organizarea şi validarea unui referendum în România nu se poate face decât prin participarea la vot a jumătate dintre cetăţenii înscişi pe liste, principiu care este dincolo de simpatiile sau opţiunile politice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici