BREAKING | ALDE, primul partid care şi-a stabilit ţinta pentru europarlamentare. Renate Weber şi Norica Nicolai, sigur pe listă

ALDE şi-a stabilit ţinta pentru alegerile europarlamentare, sperând la un scor de peste 15 la sută, care ar asigura formaţiunii politice 6 mandate de europarlamentari. Două femei vor fi în primii trei pe listă: Renate Weber şi Norica Nicolai, a declarat, sâmbătă, Călin Popescu Tăriceanu.

1517 afișări
Imaginea articolului BREAKING | ALDE, primul partid care şi-a stabilit ţinta pentru europarlamentare. Renate Weber şi Norica Nicolai, sigur pe listă

BREAKING | ALDE şi-a stabilit ţinta pentru europarlamentare; Renate Weber şi Norica Nicolai, sigur pe listă

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, sâmbătă seara, într-o conferinţă de presă la Poiana Braşov, că la alegereile europarlamentare din anul 2019, obiectivul este un scor de peste 15% şi şase membri în Parlamentul European.

„Ne-am propus peste 15% şi şase membri în Parlamentul European.(...) Începem cu femeile - fără să existe o decizie luată la nivelul partidului, dar vă pot spune că eu voi susţine punctul meu de vedere. Sper să fie îmbrăţişat de cât mai mulţi colegi. Pe locurile 1 şi 3 vor fi cele două colege ale noastre, una din ele prezentă, doamna Weber (Renate Weber – n.r.) şi cealaltă colegă, doamna Nicolai (Norica Nicolai - n.r.)”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

Întrebat dacă, la alegrile prezidenţiale, ALDE va avea candidat propriu, Tăriceanu răspuns: „Nu ştiu, vom vedea. Mai e mult până atunci, dar ceva gânduri ne bat, dar mai stăm, mai discutăm”.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, dar şi secretarul general ALDE Daniel Chiţoiu, precum şi preşedintele OFLDE Graţiela Gavrilescu, au participat, în Poiana Braşov, la lucrările din cadrul evenimentului „Cariera politică a femeilor ALDE”, realizat de europarlamentarul Renate Weber, cu sprijinul Grupului ALDE din Parlamentul European.

Dezbaterile au vizat rolul femeii în societate şi în politică, precum şi oportunităţile şi provocările pentru femeile din ALDE. Evenimentul se desfăşoară în perioada 17-18 noiembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici