Bruxelles-ul jubilează. Politicianul care trage sforile în Polonia se retrage de la conducerea guvernului

Liderul partidului de guvernământ din Polonia, Jarosław Kaczyński, va demisiona din funcţia de vicepremier la începutul anului 2022, potrivit agenţiei de presă de stat PAP.

1852 afișări
Imaginea articolului Bruxelles-ul jubilează. Politicianul care trage sforile în Polonia se retrage de la conducerea guvernului

Bruxelles-ul jubilează. Politicianul care trage sforile în Polonia se retrage de la conducerea guvernului

Preşedinte al partidului conservator Lege şi Justiţie (PiS), Kaczyński a anunţat decizia astăzi în cadrul unei reuniuni parlamentare.
 
Potrivit PAP, Kaczyński le-a spus parlamentarilor PiS că doreşte să aibă mai mult timp pentru a se ocupa de problemele partidului.
 
"Din cauza funcţiei de vicepremier, el participă doar o dată pe săptămână la şedinţele partidului şi nu este suficient", a declarat un parlamentar pentru sursa citată.
 
Kaczyński este considerat cel mai puternic politician din Polonia şi a fost numit vicepremier în octombrie 2020 pentru a salva o criza a coaliţiei naţionaliste de guvernare, pe care partidul său o conduce.
 
Încă din 2015, de când partidul său a câştigat alegerile, Kaczyński conduce Polonia din umbră numind şi demiţând prim-miniştri şi controlând agenda guvernamentală. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici