Buda îi cere lui Ludovic Orban să demisioneze din comisia Udrea

Preşedintele PDL Cluj, deputatul Daniel Buda, i-a cerut, duminică, în mod public, preşedintelui comisiei parlamentare de anchetă în cazul Udrea, Ludovic Orban, să îşi dea demisia din funcţie, dar şi din comisie, pentru că s-a "antepronunţat asupra vinovăţiei ministrului Turismului".

23 afișări
Imaginea articolului Buda îi cere lui Ludovic Orban să demisioneze din comisia Udrea

Buda îi cere lui Ludovic Orban să demisioneze din comisia Udrea (Imagine: Mediafax Foto)

"Îi cer public lui Ludovic Orban să îşi dea demisia din funcţia de preşedinte al comisiei de anchetă în cazul Elena Udrea şi din funcţia de membru al comisiei, urmând ca PNL să numească o altă persoană. Solicit acest lucru pentru că Orban, ca preşedinte, s-a antepronunţat asupra vinovăţiei Elenei Udrea. A ieşit în spaţiul public afirmând că aceasta s-ar face vinovată de fapte de natură penală sau de încălcarea legii", a declarat Buda.

Preşedintele PDL Cluj a precizat că nu este posibilă o astfel de atitudine pentru că o comisie parlamentară are caracterul unui organ de anchetă, cum ar fi Parchetul, şi nu este posibil ca un procuror să se pronunţe în cadrul unei anchete asupra vinovăţiei sau nevinovăţiei unei persoane.

"Dacă Orban nu se va abţine şi nu va demisiona, voi propune, luni, Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor formularea unei cereri de recuzare din partea PDL. Nu poţi să fii, în acelaşi timp, şi procuror şi judecător, să anchetezi pe cineva şi, în acelaşi timp, să-i stabileşti vinovăţia", a spus deputatul PDL.

Daniel Buda a transmis şi un avertisment public parlamentarilor care sunt membri în comisii de anchetă să se abţină de la formularea unor opinii personale faţă de vinovăţia sau nevinovăţia unei persoane înainte de finalizarea anchetei.

"Altfel se fac pasibili de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu", a adăugat Daniel Buda.

În opinia acestuia, din păcate, comisiile înfiinţate în ultima vreme, şi, în special, comisia Udrea, "nu au decât un unic scop, de a murdări din punct de vedere politic, şi nu aflarea adevărului".

"Cred că astfel de metode trebuie să înceteze şi Parlamentul să îşi desfăşoare activitatea şi cer parlamentarilor să îşi desfăşoare activitatea cu bună credinţă pentru aflarea adevărului, iar cei vinovaţi să răspundă potrivit vinovăţiei lor", a spus Buda.

Ministerul Turismului (MT) a anunţat, joi seară, că va face o plângere penală împotriva deputatului PNL Ludovic Orban, preşedintele comisiei de anchetă în cazul Elenei Udrea, pentru calomnie şi abuz în serviciu, în urma declaraţiei acestuia că toate cheltuielile de publicitate încheiate de minister nu au avut bază legală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici