Budăi nu susţine reducerea contribuţiilor la asigurările sociale

Ministrul Muncii, Marius Budăi, nu susţine amendamentul parlamentarilor PNL cu privire la reducerea contribuţiilor la asigurările sociale cu cinci procente: „Nu cred că este momentul acum să vitregim suplimentar Pilonul I de pensie”.

259 afișări
Imaginea articolului Budăi nu susţine reducerea contribuţiilor la asigurările sociale

Budăi nu susţine reducerea contribuţiilor la asigurările sociale

„Am discutat astăzi (miercuri - n.r.) în guvern (despre amendamentul susţinut de Partidul Naţional Liberal cu privire la reducerea contribuţiilor la asigurările sociale cu cinci procente - n.r.). În prima şedinţă de coaliţie se va lua această decizie, pentru că până acum în coaliţie nu s-a discutat. N-am depus eu acel amendament. În guvern nu s-a discutat decât astăzi la nivel de informaţie, că am primit informaţia, iar decizia va fi transferată către coaliţie”, declaraă ministrul Muncii, Marius Budăi.

El spune că nu susţine amendamentul liberalilor.

„Nu susţin, că acel transfer către Pilonul II va vitregi de o sumă de bani Pilonul I şi nu cred că este momentul acum să vitregim suplimentar Pilonul I de pensie cu o altă reducere. Dar repet, este o decizie politică, eu am spus, părerea mea personal”, adaugă Budăi.

Deputatul PNL Gheorghe Pecingina a anunţat, marţi, că a depus împreună cu mai mulţi liberali amendamente la proiectul de lege pentru modificarea Codului Fiscal care au rolul „de a oferi sprijin real angajaţilor”, prin diminuarea CAS şi majorarea contribuţiei la Pilonul II de pensii.

„Am depus, alături de colegii mei liberali, amendamente la proiectul de lege 35/2022, în cadrul Comisiei pentru muncă şi protecţie socială, care au rolul de a oferi un sprijin real şi efectiv angajaţilor, prin eliminarea suprataxării contractelor individuale de muncă, dar şi de a oferi o mai mare sustenabilitate Pilonului II de pensii”, a scris Gheorghe Pecingina, marţi, pe Facebook.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici