Bugetul SPP, raport favorabil, cu un amendament care vizează diminuarea bugetului cu 50 milioane lei

Comisiile parlamentare reunite de buget-finanţe au dat, marţi, raport favorabil pentru bugetul Serviciului de Pază şi Protecţie (SPP), cu 20 de voturi pentru şi 13 voturi împotrivă, inclusiv cu amendamentul care vizează diminuarea bugetului Serviciului cu 50 milioane de lei.

173 afișări
Imaginea articolului Bugetul SPP, raport favorabil, cu un amendament care vizează diminuarea bugetului cu 50 milioane lei

Bugetul SPP, raport favorabil, cu un amendament care vizează diminuarea bugetului cu 50 milioane lei

„Se diminuează bugetul SPP, cu suma de 50.000 mii lei, credite bugetare şi credite de angajament, de la capitolul 61.01 „Ordine publică şi siguranţă naţională”, se arată în amendamentul adoptat de Comisiile parlamentare reunite de buget-finanţe.

Reprezentantul SPP a spus că bugetul este le limita de funcţionare a instituţiei.

„Bugetul alocat SPP pentru anul 2019 nu este de dezvoltare, ci este un buget la limita minimă de funcţionare. Anul 2019 reprezintă penru Serviciu asumarea unor obligaţii mai mari faţă de anii precedenti. Mă refer la preşedinţia României la Consiliului UE, unde SPP este coordonatorul măsurilor de securitate. În 2018, cu înţelegerea dvs. am reuşit să pregătim şi să implementăm sistemul de recunoaştere facială. Toate cifrele în detaliu au fost negociate de nenumărate ori cu specialiştii de la Ministerul de Finanţe”, a declarat reprezentantul SPP la dezbaterea bugetului în comisii.

În proiectul propus de Guvern, înainte de amendamentul din Parlament, SPP avea un buget de 233.801.000 lei, cu 20% mai mult decât în 2018.

Proiectul de buget de stat a fost adoptat vineri de Guvern şi trimis Parlamentului. Şedinţa comună a celor douã camere ale Legislativului pentru dezbaterea şi adoptarea proiectului bugetului de stat pe 2019 va începe miercuri, la ora 16.00, votul final fiind programat vineri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici