Buşoi: Voi informa forurile europene că modificarea la regulamentul Camerei e acţiune banditească

Preşedintele PNL Bucureşti Cristian Buşoi, transmite miercuri că va sesiza preşedinţii Parlamentului European şi Comisiei Europene în legătură cu modificările PSD-ALDE la regulamentul Camerei, pe care le cataloghează "o acţiune banditească".

231 afișări
Imaginea articolului Buşoi: Voi informa forurile europene că modificarea la regulamentul Camerei e acţiune banditească

Buşoi: Voi informa forurile europene că modificarea la regulamentul Camerei e acţiune banditească

"Îi voi informa pe preşedinţii Parlamentului European şi Comisiei Europene că modificările PSD-ALDE la regulamentul Camerei reprezintă o acţiune banditească şi totalitară prin care majoritatea pune lacătul pe Parlament şi amputează capacitatea de acţiune a Opoziţiei. Profitând de momentul plângerii morţii Regelui Mihai I, majoritatea parlamentară PSD-ALDE a acţionat brutal împotriva regulilor democratice", transmite Cristian Buşoi, preşedintele PNL Bucureşti.

Acesta spune că singurul răspuns proporţional este strângerea tuturor forţelor de opoziţie în jurul PNL şi o presiune politică, pe toate canalele, împotriva PSD-ALDE.

"PSD-ALDE a făcut ce nu se face: a modificat regulile în timpul jocului pentru a nu mai putea fi împiedicaţi să îşi ducă planul la capăt. Acţiunea majorităţii PSD-ALDE, în lipsa unor dezbateri în plen pe fondul acestor iniţiative, elimină posibilitatea demersurilor instituţionale ale Opoziţiei, la nivel de parlamentar, aşa cum decurg acestea din lege şi regulamentul Parlamentului", mai spune Buşoi.

Proiectul de hotărâre privind modificarea Regulamentului Camerei Deputaţilor a fost publicat, miercuri, în Monitorul Oficial, la aproximativ o oră de la adoptarea de către plen, opoziţia acuzând PSD şi ALDE că se grăbesc, astfel, să adopte modificările legilor justiţiei.

"Monitorul Oficial a a executat, iar legile Justiţiei vot fi puse pe masa lui Dragnea, cum v-aţi dorit", a acuzat, miercuri, în plen, liderul grupului PNL din Cameră, Raluca Turcan, după publicarea în Monitor a modificării Regulamentului.

Preşedintele de şedinţă, deputatul PSD Florin Iordache, i-a replicat lui Turcan că Monitorul Oficial era obligat să publice ceea ce s-a votat în Parlament.

Plenul Camerei a votat, miercuri, modificarea Regulamentului Camerei, care prevede că dacă unul dintre amendamente a fost acceptat, celelalte amendamente se consideră respinse, în condiţiile în care PNL, USR şi PMP s-au opus vehement.

Textul adoptat de plen, ca modificare a Regulamentului, are următorul conţinut: ”După ce timpul de dezbatere stabilit în funcţie de complexitatea raportului a fost epuizat, dezbaterea se încheie şi preşedintele de şedinţă supune votului amendamentele cuprinse în raportul comisiei, în următoarea ordine: în primul rând, se supun votului amendamentele prin care se propune eliminarea unor texte, apoi amendamentele adoptate de comisie. Dacă niciunul dintre aceste amendamente nu a fost adoptat, se supun votului amendamentele respinse din raport, în ordinea înscrisă în acesta. Dacă unul dintre amendamente a fost acceptat de majoritatea deputaţilor prezenţi, celelalte amendamente se consideră respinse. Dacă niciunul din amendamentele din raport nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi adoptat, se consideră adoptată forma iniţială”.

Opoziţia a criticat vehement, la dezbateera acestei modificări propuse de deputatul PSD Eugen Nicolicea, faptul că majoritatea PSD-ALDE, la care s-a raliat şi UDMR, încearcă să elimine dezbaterile în ceea ce priveşte legile justiţiei, care figurează pe ordinea de zi a plenului din aceeaşi zi - este vorba de modificările propuse la legea privind organizarea judiciară şi la legea privind CSM.

Miercurea trecută, dezbaterile la prima dintre legile justiţiei - privind Statutul magistraţilor - au durat peste 11 ore, din cauza votării amendamet cu amendament, fapt care a determinat majoritatea PSD-ALDE să impună această modificarea Regulamentului privind reglementarea strictă a timpului de dezbateri.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici