Buzatu: "PSD nu e obligat să facă alianţă cu PNL, dacă liberalii promovează politici de austeritate"

PSD nu ar trebui să accepte măsuri de austeritate în viitoarea guvernare alături de PNL, a declarat joi social-democratul Dumitru Buzatu, preşedintele CJ Vaslui.

838 afișări
Imaginea articolului Buzatu: "PSD nu e obligat să facă alianţă cu PNL, dacă liberalii promovează politici de austeritate"

Buzatu: "PSD nu e obligat să facă alianţă cu PNL, dacă liberalii promovează politici de austeritate"

Dumitru Buzatu spune că PSD nu este obligat să facă o alianţă cu PNL, dacă liberalii vor promova politici de austeritate.

„Dacă lucrurile acestea, adică un program care să rezolve pentru moment şi de perspectivă nevoile oamenilor nu sunt cuprinse într-un asemenea program, atunci nu avem nici o obligaţie să intrăm într-o majoritate pentru a sprijini o astfel de politică şi în special politicile acestea de austeritate, care apasă cel mai mult asupra păturilor defavorizate (...). Părerea mea este că nu ar trebui să accepte (politici de austeritate-n.r.) şi în toate discuţiile pe care le-am avut în organismul decizional al partidului, eu am susţinut această părere. Nu avem obligaţia de a intra sau de a salva nu ştiu ce partid care a ajuns la un moment dat la guvernare”, a declarat Dumitru Buzatu, la RFI.

Întrebat dacă este de acord cu intenţia liberalilor de a corecta Legile Justiţiei, Buzatu a spus: „E un domeniu spinos şi formularea aceasta, legile justiţiei, are o notă stereotipă, care de fapt ascunde tot felul de intenţii şi nu este deloc explicită. Ce anume trebuie corectat? În ce condiţii se pot face corecţiile astea? Poate sunt lucruri care ar trebui lăsate aşa, pentru că dacă ne amintim, bătălia aceasta, care a fost enorm de mult folosită ca mecanism manipulativ, bătălia aceasta a pornit de la nişte abuzuri inacceptabile şi la afectarea gravă a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor. Lucrurile acestea le uităm. Acuma, vorbim doar aşa, la modul teoretic, de corectarea legilor justiţiei. Trebuie negociat punct cu punct, văzut dacă s-a greşit, unde s-a greşit, corectat şi în procesul acesta de negociere putem să spunem dacă suntem de acord sau nu suntem de acord”.

Întebat, de asemenea, dacă PSD e de acord cu desfiinţarea Secţiei Speciale, Dumitru Buzatu a spus: „Nu sunt eu în postura de a negocia, nu ştiu dacă a fost abordată această problemă (...). E o părere absolut personală şi evident, dacă aş participa la o dezbatere în partid, aş susţine-o. Ne temem foarte mult de mecanismele de control care să se exercite inclusiv în legătură cu actul de justiţie, dar promovăm peste tot structuri de control foarte severe. Şi atunci trebuie să ne întrebăm din ce cauză avem atitudinea aceasta? Care este problema, în condiţiile în care majoritatea dintre noi, vorbim de cetăţeni normali, printre care mă includ şi eu, majoritatea dintre noi nici măcar habar n-avem despre ce este vorba acolo (...). Orice instrument pe care îl folosim pentru a ne asigura că drepturile şi libertăţile cetăţenilor sunt respectate trebuie folosit”.​

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici