C.V. Tudor i-a cerut premierului să elimine UDMR din Guvern

Preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a declarat, luni, că i-a cerut premierului Călin Popescu Tăriceanu, în întâlnirea cu şeful statului, să scoată UDMR din Guvern şi că primul-ministru nu a dat un răspuns.

1 afișare
Imaginea articolului C.V. Tudor i-a cerut premierului să elimine UDMR din Guvern

Imagine din arhiva Mediafax Foto

Vadim Tudor a calificat declaraţiile liderului UDMR Marko Bela referitoare la Kosovo drept inacceptabile.

El a menţionat că i-a cerut premierului Călin Popescu Tăriceanu, în cadrul întâlnirii de la Cotroceni cu şeful statului, să scoată din Guvern "organizaţia ilegală" UDMR.

Preşedintele PRM a spus că este inacceptabil ca un partid aflat la guvernare să nu fie de acord cu o poziţie oficială a României.

Vadim Tudor a adăugat că premierul nu a răspuns solicitării PRM.

Liderul PRM a declarat însă că, dacă UDMR nu îşi va schimba poziţia, iar PNL nu va face nimic în continuare, "există şi instrumentul moţiunii de cenzură".

La rândul său, liderul PC Daniela Popa a declarat că este apanajul primului-ministru să ia o decizie referitoare la eventuala scoatere a UDMR de la guvernare. Ea a precizat însă că reprezentanţii PC nu au cerut la întâlnirea de la Cotroceni scoaterea UDMR de la guvernare.

Pe de altă parte, reprezentantul PNL, Crin Antonescu, a declarat că UDMR susţine orice poziţie a Guvernului, fiind la guvernare, însă consideră, ca partid politic, că ar fi fost poate mai potrivită o recunoaştere din partea României a independenţei Kosovo.

La rândul său, liderul PDL, Emil Boc, a spus că UDMR trebuie să iasă din duplicitatea în care se află: ca partid la guvernare trebuie să susţină poziţia României, în acelaşi timp în care, prin liderii săi, salută independenţa Kosovo.

"Este treaba premierului să rezolve instituţional problema partenerului de guvernare. Premierul are această responsabilitatea", a declarat Boc.

El a mai declarat că premierul ar trebui să utilizeze aceleaşi standarde în cazul UDMR ca acelea pe care le-a utilizat când a scos PD de la guvernare, pe motiv că acest partid nu a semnat, în urmă cu un an, o ordonanţă de urgenţă.

Reprezentanţii UDMR şi PSD nu au susţinut declaraţii de presă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici