C.V.Tudor: Începând de astăzi, Senatul nu are preşedinte

Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, l-a felicitat pe Nicolae Văcăroiu, care a fost validat astăzi de Parlament în funcţia de preşedinte al Curţii de Conturi, spunând că "începând de astăzi, Senatul nu are preşedinte".

14 afișări
Imaginea articolului C.V.Tudor: Începând de astăzi, Senatul nu are preşedinte

C.V.Tudor: Începând de astăzi, Senatul nu are preşedinte (Imagine: Mediafax Foto)

"Sper să iasă documente şi anchete la iveală, că este jaf mare", a mai adăugat Vadim Tudor, care a schimbat câteva cuvinte cu Nicolae Văcăroiu, interesându-se când are loc numirea preşedintelui autorităţii de audit.

Liderul PRM a părăsit ceremonia jurământului înainte de final, afirmând: "Nu are rost să stau, că am de lucru".

După jurământ, Nicolae Văcăroiu a declarat că are o echipă valoroasă, care îşi va face datoria, de a pune accentul pe verificarea modului în care sunt cheltuiţi banii publici.

El a arătat că instituţia pe care o va conduce va avea ca obiectiv şi controlul patrimoniului public şi privat al statului, va face controale tematice bine puse la punct în privinţa organizării licitaţiilor, încheierii contractelor şi vânzării bunurilor publice, precum şi în domeniile unde banul public intervine sub formă de subvenţii.

Văcăroiu a promis o nouă structură de organizare a instituţiei, în care departamentele să constituie "principala sevă care să propună corecţii la legislaţia actuală".

"Voi face ca această instituţie să funcţioneze la parametrii maximi şi vom face acest efort împreună. Veţi primi veşti de la noi, pentru că noi vom lucra cu maximă transparenţă", a adăugat Nicolae Văcăroiu.

Senatorul PSD Nicolae Văcăroiu a fost ales, marţi, prin votul Camerelor reunite ale Parlamentului, preşedinte al Curţii de Conturi, el urmând să activeze în această funcţie pentru o perioadă de nouă ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici