CAB a respins toate contestaţiile depuse la înregistrarea PDL

Curtea de Apel Bucureşti a decis, joi, prin hotărâre definitivă şi irevocabilă, înfiinţarea PDL, respingând toate contestaţiile depuse la înregistrarea partidului.

23 afișări
Imaginea articolului CAB a respins toate contestaţiile depuse la înregistrarea PDL

CAB a respins toate contestaţiile depuse la înregistrarea PDL (Imagine: Mediafax Foto)

Avocatul Valeriu Stoica, vicepreşedinte PDL, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că instanţa Curţii de Apel Bucureşti a respins toate contestaţiile la decizia de admitere a înregistrării Partidului Democrat-Liberal ca formaţiune politică, decizia instanţei fiind irevocabilă.

Valeriu Stoica a apreciat că "era firesc să se valideze înregistrarea Partidului Democrat-Liberal, toate condiţiile legale fiind îndeplinite".

"Este important însă că, din acest moment decizia instanţei de înregistrare devenind decisivă şi irevocabilă, PDL poate să participle la toate competiţiile electorale, fără niciun fel de probleme de ordin formal", a precizat Valeriu Stoica.

El a menţionat că PDL a reuşit într-un timp record să îndeplinească condiţiile pentru înregistrarea partidului, cât şi toate condiţiile pentru validarea sa juridică.

"Din acest moment, practic numai lupta politică va mai constitui obiectul preocupărilor noastre, toate chestiunile de ordin formal fiind îndeplinite", a mai spus Valeriu Stoica.

În 8 februarie, Tribunalul Bucureşti a admis cererea de comasare prin absorbţie dintre PD devenit PDL şi Partidul Liberal Democrat (PLD).

Decizia a fost contestată de trei persoane şi un partid, respectiv Marin Bâtănoiu, Gigi Pană, Viorel Rânghilescu şi Partidul Solidarităţii Democrative pentru Şanse Egale şi o Societate mai Bună.

În 19 decembrie 2007, vicepreşedintele PDL Valeriu Stoica şi secretarul executiv Elena Udrea au depus, la Registratura Tribunalului Bucureşti, documentele pentru înregistrarea PDL ca formaţiune politică.

Potrivit acţiunii, Tribunalul Bucureşti a fost sesizat cu înregistrarea documentelor privind schimbarea numelui Partidului Democrat în Partidul Democrat Liberal şi cu documentul de comasare prin absorbţie dintre noul PDL şi Partidul Liberal Democrat.

"Niciun fel de obiecţie nu ar putea fi adusă din acest punct de vedere. Este vorba de o simplă formalitate. S-au respectat legea partidelor politice, toate cerinţele juridice privind comasarea celor două partide şi cele privind respectarea modificării numelui, a statutului, a programului politic, a semnului electoral şi a semnului permanent", afirma atunci vicepreşedintele PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici