CABINETUL UNGUREANU: Cum vor vota deputaţii independeţi la învestitură

Premierul desemnat Mihai Răzvan Ungureanu propune, joi, unui Parlament în care vor vota doar reprezentanţii coaliţiei, deputaţii independenţi având opţiuni diferite cu privire la votul de învestitură.

1076 afișări
Imaginea articolului CABINETUL UNGUREANU: Cum vor vota deputaţii independeţi la învestitură

CABINETUL UNGUREANU: Cum vor vota deputaţii independeţi la învestitură (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

  • Mircia Giurgiu şi Florentin Gust spun că vor vota împotriva învestirii Cabinetului Ungureanu

"Voi vota împotrivă, pentru că nu m-au convins", a precizat Mircia Giurgiu.

La rândul său, Florentin Gust a precizat că va vota împotriva Cabinetului.

  • Marian Săniuţă: Dacă îmi sunt acceptate amendamente la programul de guvernare, votez Cabinetul

Săniuţă, fost membru PSD până în urmă cu un an, a precizat că va fi prezent la şedinţa plenului reunit în care urmează să fie dat votul pentru învestirea Cabinetului Ungureanu.

Marian Săniuţă a precizat că el va propune în plen amendamente la programul de guvernare şi că, dacă o parte dintre acestea vor fi acceptate, atunci va vota în favoarea Cabinetului, considerând că îşi îndeplineşte mandatul faţă de cei care l-au votat.

  • Ioan Munteanu va vota împotriva învestirii Cabinetului Ungureanu

Deputatul independent Ioan Munteanu a declarat, joi, pentru MEDIAFAX că va vota împotriva învestirii Cabinetului Ungureanu, precizând că întotdeauna a votat împotriva guvernelor PDL.

"Întotdeauna am votat împotriva guvernelor PDL", a precizat Munteanu, fost membru PSD până acum doi ani.

  • Deputatul Zoicaş spune că va vota în favoarea învestirii Cabinetului Ungureanu

Deputatul independent Gheorghe Zoicaş a declarat, joi, pentru MEDIAFAX că va vota pentru învestirea Cabinetului Ungureanu, arătând că "e format din tineri şi e o formulă precum au avut-o şi liberalii, formulă care s-a dovedit de succes".

"Este un guvern format din tineri, e o formulă precum au avut-o şi liberalii, şi s-a dovedit o formulă de succes", a spus Zoicaş.

  • Geoană participă la învestirea Cabinetului, dar spune că va vota împotrivă

Senatorul independent Mircea Geoană a intrat, joi, în sala de plen, el declarând pentru MEDIAFAX că va participa la votul de învestitură a Cabinetului Ungureanu, dar că va vota împotrivă.

Formaţiunile din coaliţia guvernamentală au în prezent 243 de parlamentari, însă în şedinţa Camerei de joi dimineaţă urmează să fie înregistrată demisia din Parlament a deputatului PDL Teodora Trandafir. În plus, senatorul UDMR Verestoy Attila este în concediu medical.

Prin urmare, coaliţia are 241 de parlamentari care pot fi prezenţi la şedinţă, din care 17 sunt deputaţi ai minorităţilor naţionale. Aceştia urmează să anunţe înaintea şedinţei de plen dacă votează în favoarea Cabinetului Ungureanu. De altfel, deputatul Nicolae Mircovici a declarat, joi dimineaţă, că există nemulţumiri în rândul minorităţilor pentru faptul că în coaliţie deciziile nu au fost în consonanţă cu punctele de vedere ale minorităţilor, iar fiecare reprezentant al acestui grup ar putea să voteze cum i-a cerut minoritatea din care face parte.

După înregistrarea demisiei Teodorei Trandafir, Parlamentul va avea 463 de senatori şi deputaţi, ceea ce înseamnă că pentru învestirea Cabinetului Ungureanu sunt necesare voturile favorabile a 232 de parlamentari.

USL a anunţat că nu participă la votul de învestitură a noului Guvern.

Votul va fi secret cu bile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici