Câciu, despre noi intervenţii pe piaţa carburanţilor: Nu vrem să se creeze o aşteptare falsă

Ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, a declarat că în prezent nu se impune o nouă intervenţie a Guvernului în ceea ce priveşte preţurile la carburanţi. Totuşi, varianta nu este exclusă în funcţie de evoluţia pieţei.

256 afișări
Imaginea articolului Câciu, despre noi intervenţii pe piaţa carburanţilor: Nu vrem să se creeze o aşteptare falsă

Câciu, despre noi intervenţii pe piaţa carburanţilor: Nu vrem să se creeze o aşteptare falsă

„Acest guvern va interveni dacă lucrurile intră într-o zonă mult prea volatilă.... acum lucrurile nu sunt în acea zonă”, a spus ministrul de Finanţe.

Adrian Câciu a mai spus că decizia poate fi luată în funcţie de mai mulţi factori.

„N-aş vrea să setăm un plafon, trebuie să vedem costul total pe care îl are o gospodărie sau o companie... trebuie să te uiţi pe totalul costurilor”, a explicat Adrian Câciu.

Ministrul de Finanţe a adăugat că nu vrea să creeze o aşteptare falsă în rândul cetăţenilor. Intervenţia, dacă va fi necesară, poate fi mai rapidă în funcţie de evoluţia de pe piaţa combustibililor, a spus ministrul.

„Trebuie să ne uităm şi pe piaţa petrolului şi pe piaţa combustibililor... se vor găsi soluţii”, a precizat ministrul de Finanţe.

În a doua jumătate a anului trecut, Guvernul a compensat cu 50 de bani litrul de carburant. Măsura a fost valabilă până în luna decembrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici