Călin Popescu Tăriceanu: Este normal ca un partid să vrea să îşi desemneze un premier

Copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat la Bistriţa că este normal ca un partid să vrea să îşi desemneze un premier propriu şi că, deşi PSD nu îl va susţine pentru fotoliul de premier, relaţiile şi colaborarea dintre ALDE şi PSD nu vor fi afectate, informează corespondentul MEDIAFAX

312 afișări
Imaginea articolului Călin Popescu Tăriceanu: Este normal ca un partid să vrea să îşi desemneze un premier

Călin Popescu Tăriceanu: Este normal ca un partid să vrea să îşi desemneze un premier (Imagine: Alexandru Dobre/ Foto Mediafax)

Călin Popescu Tăriceanu a susţinut astăzi, într-o conferinţă de presă desfăşurată la Bistriţa, unde efectuează o vizită electorală, că deşi nu va fi susţinut de PSD pentru funcţia de premier, relaţiile de colaborare dintre cele două partide nu vor fi afectate.

“În primul rând, eu cred că este normal ca un partid care are aspiraţii, pretenţii în alegeri şi nu face o figură, aşa de prezenţă, să aibă ocazia şi curajul să îşi desemneze propriul candidat de prim-ministru. Sigur că şi noi, şi PSD-ul avem această libertate, pe care noi am şi folosit-o. În privinţa strategiei de campanie, a tacticilor care se folosesc - asta am făcut noi, ce fac alţii să-i întrebaţi pe ei. În al doilea rând, eu sunt de părere că nu trebuie să-i lăsăm preşedintelui Iohannis câmp liber pentru manevre, ca să spună după alegeri că nu l-a înregistrat decât pe domnul Cioloş, că l-a rugat să candideze şi dânsul a acceptat şi că România nu are personalităţi capabile să conducă ţara“.

Preşedintele Senatului consideră că este îndreptăţit la această nominalizare, având în vedere cei 4 ani de mandat pe care i-a avut.

"Eu cred că mandatul pe care l-am avut în România ca prim-ministru între 2004 şi 2008 a lăsat urme solide. Românii s-au săturat, după un an de zile de incompetenţa crasă actualului guvern, să vadă nişte diletanţi care conduc România şi pierdem timpul. Aşadar vrem să arătăm că avem o echipă performantă, o echipă care prin ceea ce a făcut a demonstrat că ştie să facă. Şi acesta este sensul propunerii noastre”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, întrebat de jurnalişti dacă relaţia din PSD şi ALDE va fi afectată de faptul că social-democraţii îşi doresc un premier propriu.

Călin Popescu Tăriceanu a susţinut că nu va fi nici o problemă dacă PSD va merge pe mâna unui social-democrat pentru funcţia de premier al României şi nu îşi va însuşi propunerea ALDE ca actualul lider, Călin Popescu Tăriceanu, să preia conducerea Guvernului.

“Nu va fi nicio problemă, fiecare partid trebuie să aibă oameni care să conducă. Până la urmă cu ei ieşim în faţa electoratului. După cum ştiţi ultimul verdict îl dă electoratul şi vom vedea apoi. Eu consider că noi trebuie să ne încadrăm într-o anumită într-un anumit profil, într-un anumit demers. PNL-ul nu are după cum vedeţi un candidat, s-a dus să caute în târg şi l-a găsit pe un băiat pe care-l cheamă Cioloş. PSD-ul are după părerea mea candidaţi şi consideră că momentul tactic de anunţare nu a venit. Dar asta este problema lor. Ne-am considerat că acesta este momentul în care trebuie să facem anunţul”, a mai spus Călin Popescu Tăriceanu.

Copreşedintele ALDE este propunerea partidului pentru funcţia de premier pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici