Călin Popescu Tăriceanu, mesaj pentru Viorica Dăncilă: Îi solicit să se abţină de la propuneri pe comisar european până la moţiunea de cenzură

Călin Popescu Tăriceanu îi solicită premierului Viorica Dăncilă să se abţină de la orice propunere de comisar european până la votul moţiunii de cenzură. El a adăugat că liderul PSD a mai picat un examen, odată cu respingerea Rovanei plumb în Comisia JURI.

589 afișări
Imaginea articolului Călin Popescu Tăriceanu, mesaj pentru Viorica Dăncilă: Îi solicit să se abţină de la propuneri pe comisar european până la moţiunea de cenzură

Călin Popescu Tăriceanu, mesaj pentru Viorica Dăncilă: Îi solicit să se abţină de la propuneri pe comisar european până la moţiunea de cenzură

„Doamna Dăncilă a mai picat un examen, de data asta făcând şi victime colaterale în persoana Rovanei Plumb. Aşa se întâmplă când faci lucrurile pompieristic, fără nicio strategie şi fără a respecta vreo procedură. Îi solicit premierului Dăncilă să se abţină de la orice propunere de comisar european din partea României până după votul moţiunii de cenzură, care va fi depusă mâine. Cel mai probabil, nu va mai fi în situaţia de a face vreo propunere”, a scris Călin Popescu Tăriceanu, pe Facebook.

Audierea tuturor comisarilor propuşi va avea loc în intervalul 30 septembrie - 8 octombrie, potrivit programului afişat pe site-ul PE.

Pe 15 octombrie, Conferinţa Preşedinţilor de Comisii va evalua rezultatul audierilor şi va înainta concluziile Conferinţei Preşedinţilor. Cea din urmă va face o evaluare finală şi va decide dacă să închidă sesiunea audierilor, la întâlnirea din 17 octombrie, conform unui comunicat de presă al Parlamentului European.

Votul în plenul PE va fi dat pe data de 23 octombrie. Întreaga componenţă a Comisiei Europene trebuie să fie aleasă cu majoritate simplă a voturilor în şedinţa plenară, prin da sau nu din partea fiecărui europarlamentar. Votul va avea loc pe 23 octombrie, conform sursei menţionate.

Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) a Parlamentului European a decis, luni, prin vot, că Rovana Plumb şi Laszlo Trocsanyi nu sunt apţi pentru funcţia de comisar european. Comisia va trimite o scrisoare către preşedintele Parlamentului European David Sassoli.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici