Călin Popescu-Tăriceanu (PLR): Sunt discuţii, dar încă nu o negociere cu PC pentru o fuziune

Preşedintele Senatului Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, marţi, că sunt discuţii cu PC, dar încă nu o negociere, pentru realizarea unei fuziuni cu PLR, existând şi la PC "dorinţa de a analiza această formulă".

256 afișări
Imaginea articolului Călin Popescu-Tăriceanu (PLR): Sunt discuţii, dar încă nu o negociere cu PC pentru o fuziune

Călin Popescu-Tăriceanu (PLR): Sunt discuţii, dar încă nu o negociere cu PC pentru o fuziune (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

El a făcut aceste declaraţii, întrebat dacă partidul său a negociat cu PC o eventuală fuziune.

"Negociere nu (a fost - n.r.). Am făcut nişte discuţii în acest sens. Există la nivelul PLR o totală deschidere pentru realizarea unei construcţii politice care să contureze o a treia forţă politică majoră pe scena politică românească şi, din ceea ce ştiu, există şi la PC dorinţa de a analiza această formulă. Suntem într-o fază preliminară, nu am început niciun fel de negocieri", a subliniat Tăriceanu.

Acesta a precizat că este normal ca fiecare dintre cele două partide să analizeze întâi în plan intern, "să sondeze terenul, să vadă care este sau nu disponibilitatea pentru un asemenea proiect polic".

"El (proiectul polic – n.r.) ar fi foarte util, pentru că este nevoie de o forţă liberală cât mai puternică pe scena politică românească, şi dovada o aveţi cu Codul Fiscal. Imaginaţi-vă ce ar fi fost un guvern fără liberali, fără cei care au legătură cu economia, fără cei care avem o experienţă economică şi politică şi care am împins lucrurile în sensul în care îl vedeţi astăzi, materializat în propunerea de Cod fiscal?".

Întrebat când ar putea începe negocierile cu PC, Călin Popescu-Tăriceanu a răspuns: "Vă anunţăm când o să înceapă. Nu vă pot spune".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici