Călin Popescu Tăriceanu: Preşedintele mi-a spus că nu vrea să numească premier PSD

Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, marţi, că preşedintele Klaus Iohannis se angajează într-o luptă de putere, afirmând că şeful statului i-a spus la întrevederea de la Cotroceni că va face tot ce îi stă în putinţă să împiedice aducerea PSD la guvernare.

3939 afișări
Imaginea articolului Călin Popescu Tăriceanu: Preşedintele mi-a spus că nu vrea să numească premier PSD

Călin Popescu Tăriceanu: Preşedintele mi-a spus că nu vrea să numească premier PSD

''Lipsa oricărei motivaţii întăreşte bănuiala multora că preşedintele se angajează cu noi într-o luptă de putere, sfidând practic votul dat de cetăţeni în 11 decembrie'', a spus copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu.

El a susţinut că şeful statului i-a spus la întrevederea de la Cotroceni că va face tot ce îi stă în putinţă să împiedice aducerea PSD la guvernare.

''La întrevederea pe care am avut-o cu preşedintele a doua zi după anunţarea rezultatelor alegerilor domnia sa mi-a spus foarte direct că va face tot ce îi stă în putinţă pentru a nu numi un premier din partea PSD şi pentru a evita aducerea PSD la guvernare. A spus că vrea să declanşeze un război total, lucru pe care astăzi îl vedem prinzând contur'', a relatat copreşedintele ALDE.

El a afirmat că preşedintele ignoră rezultatul alegerilor ''din dorinţa de a arăta că poate să facă un exces de putere, de autoritate'' şi doreşte declanşarea unei crize politice pe care PSD –ALDE vrea să o evite.

''Suntem puşi în faţa unei realităţi pe care nu ne-o dorim. Se doreşte declanşarea unei crize politice majore şi de aceea va trebui, aşa cum spunea şi domnul preşedinte Dragnea, să stăm şi să cumpănim bine ce decizie vom lua pentru că noi dorim să nu băgăm România într-o criză politică. Cel puţin noi avem această responsabilitate. M-aş fi aşteptat şi de la preşedinte la o atitudine similară care însă pare că este contrară. Preşedintele aşa cum acţionează forţează declanşarea unei crize politice pe care noi dorim să o evităm'', a subliniat Tăriceanu.

Liderul ALDE a mai adăugat că gestul nemotivat al preşedintelui nu poate fi tradus decât ca un gest de exces de putere care este păgubos.

''Probabil consideră că postura de lider al opoziţiei ce are la bază PNL este menirea pe care o are ca preşedinte şi este total greşit acest lucru''.

Tăriceanu a concluzionat că preşedintele trebuie să ţină cont de propunerea majorităţii parlamentare în privinţa desemnării unui premier.

''Dacă Constituţia o obligă pe regină în Anglia, nu vad de ce nu ar putea să îl oblige pe preşedinte'', a conchis preşedintele Senatului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici