Călin Popescu Tăriceanu, prima reacţie după scrisoarea lui Rudolph Giuliani: Cei rău-voitori încearcă să o pună în cheia unui lobby

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, marţi, că ”rău-voitorii încearcă să pună scrisoarea lui Rudolph Giuliani în cheia unui lobby” şi că scrisoarea acestuia arată că abuzurile grave ale DNA-ului şi protocoalele cu SRI ”au trecut oceanul”.

625 afișări
Imaginea articolului Călin Popescu Tăriceanu, prima reacţie după scrisoarea lui Rudolph Giuliani: Cei  rău-voitori încearcă să o pună în cheia unui lobby

Călin Popescu Tăriceanu: Cei rău-voitori încearcă să pună scrisoarea lui Rudolph Guiliani în cheia unui lobby

”Cei rău-voitori încearcă să pună scrisoarea lui Rudolph Giuliani în cheia unui lobby. Nu ştiu pentru cine face lobby, nu am auzit să fie lobbyst angajat pentru cineva din România în aşa fel încât să se justifice această afirmaţie”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

El a reamintit de faptul că Rudolph Giuliani este că s-a remarcat ca procuror în combaterea crimei organizate din New York, cu mari succese, iar apoi a avut un mandat lung de primar al oraşului New York.

”Rudolph Giuliani este o personalitate şi în domeniul justiţiei, dar şi în viaţa publică, foarte respectată în SUA: Ceea ce mie mi se pare de remarcat este că în momentul de faţă lucrurile despre care mulţi din România au încercat să le ţină sub preş, anume abuzurile grave ale DNA-ului, colaborarea între DNA şi servicii secrete sub forma protocoalelor, au trecut oceanul. Aceste lucruri pe care eu le-am semnalat de nu mai puţin de patru ani în discursul public au ajuns să fie subiecte de interes major pentru cei din UE şi pentru cei din America. Scrisoarea lui Giuliani mi se pare foarte, foarte utilă”, a adăugat Tăriceanu.

În opinia preşedintelui Senatului, recomandările lui Giuliani sunt făcute din perspectiva ”unui om care are cunoştiinţe juridice solide şi-şi dă seama şi de climatul care domneşte în România”

Întrebat dacă susţine emiterea unei amnistii, aşa cum indică Rudolph Giuliani, Tăriceanu a refuzat să răspundă, limitându-se la a afirma că susţine emiterea unei ordonanţe care să permită revizuirea tuturor hotărârilor judecătoreşti care s-au bazat pe utilizarea interceptărilor ilegale de telefoane şi a utilizării protocoalelor în faza de urmărire penală şi de judecată.

Rudolph Giuliani, avocatul lui Donald Trump, fost procuror federal şi fost primar al New York a transmis o scrisoare preşedintelui Klaus Iohannis şi altor oficiali români în care cere verificarea protocoalelor PG-SRI şi stoparea presiunile asupra judecătorilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici