Video Camera a adoptat moţiunea simplă "Anulaţi taxa de primă înmatriculare"

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, moţiunea simplă "Anulaţi taxa de primă înmatriculare", cu 158 de voturi "pentru", 89 de voturi "împotrivă" şi 7 abţineri.

8 afișări

În favoarea moţiunii au votat deputaţii PDL, PRM şi PSD.

Deputaţii liberali, conservatori şi cei ai UDMR, dar şi doi social-democraţi au votat împotrivă, Iuliu Nosa şi Alexandru-Octavi Stănescu.

În cadrul grupului minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor, voturile au fost împărţite, 4 votând favorabil, iar ceilalţi 10 împotriva moţiunii simple.

Guvernul va lua în considerare elementele incluse în moţiunea simplă adoptată de Camera Deputaţilor referitoare la taxa auto şi va prezenta o nouă propunere privind formula de calcul, a declarat, marţi, premierul Călin Popescu Tăriceanu, acuzând totodată PDL de un discurs demagogic şi populist.

El a arătat că poziţiile exprimate în dezbaterile parlamentare au relevat că partidele fie se opun taxei auto, fie solicită o regândire a propunerii, excepţie făcând un singur partid, şi anume PDL, care a avut doar "un discurs populist şi demagogic".

Premierul a arătat că la nivelul Guvernului vor fi luate în considerare elementele incluse în moţiune, dar a amintit că deja au fost primite "semnale puternice", după discuţiile cu organizaţiile neguvernamentale din domeniul domeniului, conform cărora obligaţiile României ca stat membru UE de protejare a mediului trebuie obligatoriu respectate.

Tăriceanu a amintit că Executivul va propune în dezbatere, în perioada imediat următoare, o nouă taxă de poluare auto, corelată cu emisiile de carbon.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici