Camera a luat act de încetarea mandatului de deputat al lui Petre Roman

Camera Deputaţilor a luat act, luni, de încetarea mandatului de deputat al lui Petre Roman şi a aprobat vacantarea acestui loc de deputat, deciziile fiind luate după o oră de discuţii contradictorii între preşedintele Camerei Valeriu Zgonea şi deputaţi ai PNL şi UDMR.

1389 afișări
Imaginea articolului Camera a luat act de încetarea mandatului de deputat al lui Petre Roman

Petre Roman (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Liderul deputaţilor PNL, Ludovic Orban, a cerut scoaterea acestui subiect de pe ordinea de zi pe motiv că există un certificat de grefă la Curtea de Apel prin care se arată că este în curs de soluţionare contestaţia lui Petre Roman la decizia ANI. „Dacă dorim cu adevărat să trăim într-un stat de drept, justiţia trebuie să se pronunţe prin acceptarea sau neacceptarea contestatţiei domnului deputat Petre Roman. Altfel, am încălca o hotărâre judecătorescă”, a spus Orban.

„Decizia în justiţie privind incompatibilitatea mea nu o avem pentru că nu există. Pe 16 ianuarie s-a înregistrat la Curtea de Apel Bucureşti un certificat de grefă prin care contestaţia mea e pe rol la Curtea de Apel. Ce fel de absurditate trăim?”, a spus de la tribuna Parlamentului Petre Roman.

Atât liderul deputaţilor PNL, cât şi deputaţi ai UDMR au susţinut că ar trebui aşteptată decizia din justiţie şi au întrebat ce s-ar întâmpla dacă justiţia va accepta contestaţia lui Roman, după încetarea mandatului său. „Sistemul românesc privind justiţie scârţie! Cine va plăti dacă CEDO va hotărâ că statul a greşit? Iată câteva întrebări care se datorează legilor pe care noi le gândim aici”, a spus liderul deputaţilor UDMR, Mate Andras.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a susţinut însă că forul legislativ trebui să respecte legile şi regulamentul şi să ia act de încetarea mandatului deputatului Petre Roman după raportul ANI.

Deputaţii au votat, apoi, cu 200 de voturi „pentru”, 11 împotrivă şi 21 de abţineri, proiectul de hotărâre privind vacantarea locului de deputat din cirmuscripţia în care a candidat Petre Roman.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici