Camera Deputaţilor a respins moţiunea simplă iniţiată de PDL pe tema agriculturii

Plenul Camerei Deputaţilor a respins, marţi, moţiunea simplă iniţiată de PDL pe tema agriculturii, intitulată "Dăunătorii USL distrug agricultura", cu 148 de voturi "împotrivă", 73 de voturi "pentru" şi 18 abţineri.

825 afișări
Imaginea articolului Camera Deputaţilor a respins moţiunea simplă iniţiată de PDL pe tema agriculturii

Camera Deputaţilor dezbate moţiunea simplă "Dăunătorii USL distrug agricultura", iniţiată de PDL (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

La dezbaterea moţiunii a participat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

PDL cerea, în textul moţiunii, demisia ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, acesta fiind acuzat de nerespectarea angajamentelor făcute la momentul învestirii în funcţie.

Iniţiatorii moţiunii simple acuzau faptul că Guvernul USL nu a respectat promisiunile făcute fermierilor, nu a restructurat Ministerul Agriculturii şi nu a sprijinit înfiinţarea Camerelor agricole.

Constantin către iniţiatorii moţiunii: Vă e ruşine cu Fuia şi Tabără? De ce a citit Tinel moţiunea?

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, s-a adresat iniţiatorilor moţiunii simple pe tema Agriculturii, întrebându-i dacă le este ruşine cu foştii miniştri de resort pe care i-au susţinut, în condiţiile în care moţiunea a fost citită în plen de către democrat-liberalul Gheorghe Tinel.

"În sală se află doi foşti miniştri pe care i-aţi susţinut. Vă e ruşine cu domnii Fuia şi Tabără, cu ce au făcut sau poate v-au spus că nu au nimic de reproşat actualei conduceri?", a spus Daniel Constantin în plenul Camerei, la şedinţa în care se dezbate moţiunea simplă depusă de PDL şi intitulată "Dăunătorii USL distrug agricultura".

Fuia, lui Constantin: Minţiţi cu nonşalanţă. V-aţi achitat datoria către Voiculescu?

Fostul ministru PDL al Agriculturii Stelian Fuia l-a acuzat, marţi, în plenul Camerei, pe actualul ministru USL, Daniel Constantin, că minte "cu nonşalanţă" asupra progreselor înregistrate şi l-a întrebat dacă şi-a achitat datoria către preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu.

"Minţiţi cu nonşalanţă dezarmantă. V-am pierdut şirul minciunilor", a spus Fuia, care a arătat că el nu i-a lăudat niciodată planurile de activitate, aşa cum se exprimase Constantin anterior.

Fuia a spus că bugetul pentru irigaţii nu a fost suplimentat de Constantin, aşa cum a precizat acesta, banii fiind realocaţi din alte proiecte şi nici nu a irigat 270.000 de hectare, ci a irigat 80.000 de hectare, dar de câteva ori.

"Domnule ministru, fermierii şi noi avem o curiozitate: v-aţi achitat datoria către domnul Voiculescu? Pentru că sunt mulţi români, inclusiv angajaţii de la Oltchim, care ar dori să beneficieze, în condiţiile pe care le aveţi dumneavostră, de un credit pe zece ani fără dobândă", a mai spus Fuia.

El i-a cerut demisia lui Constantin pentru "implicare în tentativă de fraudare" a fondurilor europene.

"Vă cer demisia pentru implicarea în tentativa de fraudare a fondurilor europene pe măsura 111 - asistenţă tehnică pentru fermele de susbzistenţă", a spus Fuia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici