Cameră: Mircea Ştefan Minea, candidat din partea PDL, desemnat judecător la CC

Deputaţii din arcul guvernamental au reuşit, luni noapte, în şedinţa maraton de reluare a votului de numire a unui judecător la CC, să cumuleze majoritatea calificată necesară, de 168 de voturi, pentru a-şi impune propriul candidat, în condiţiile în care PSD şi PDL s-au abţinut de la vot.

295 afișări
Imaginea articolului Cameră: Mircea Ştefan Minea, candidat din partea PDL, desemnat judecător la CC

Cameră: Mircea Ştefan Minea, candidat din partea PDL, desemnat judecător la CC (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

În favoarea candidatului PDL, Mircea Ştefan Minea, au fost exprimate 168 de voturi "pentru" adică exact majoritatea calificată de care era nevoie pentru desemnarea sa candidat la CC şi un vot "împotrivă".

Valer Dorneanu a cumulat un vot "pentru" şi 168 de voturi "împotrivă".

Două dintre voturile exprimate au fost anulate.

Rezultatele au fost anunţate de deputatul PDL Daniel Buda.

Ioan Oltean, preşedintele de şedinţă, a anunţat că, dat fiind votul, Minea este declarat judecător al Curţii Constituţionale.

Anunţul a fost aplaudat de reprezentanţii PDL prezenţi, printre care Elena Udrea şi Monica Iacob Ridzi.

Tot luni, rezultatul votului privind desemnarea judecătorului pentru CC a fost anunţat oficial la Senat, Antoanella Motoc, candidat propus de PDL, primind 71 de voturi, în timp ce liberalul Teodor Meleşcanu a obţinut 65 de voturi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici