Cameră: PNL va vota pentru începerea urmăririi penale a lui Năstase şi Mitrea

Grupul PNL din Camera Deputaţilor va vota pentru începerea urmăririi penale în dosarele care îi privesc pe Adrian Năstase şi Miron Mitrea, potrivit liderului deputaţilor liberali, Crin Antonescu

11 afișări
Imaginea articolului Cameră: PNL va vota pentru începerea urmăririi penale a lui Năstase şi Mitrea

Cameră: PNL va vota pentru începerea urmăririi penale a lui Năstase şi Mitrea (Imagine: Mediafax Foto)

"Această decizie are ca fundament dorinţa parlamentarilor liberali de a nu implica politicul în actul de justiţie şi de a nu transforma Parlamentul dintr-un for de dezbatere politică într-o instituţie care împarte dreptatea", precizează sursa citată.

Deputaţii vor decide dacă aprobă urmărirea penală a lui Miron Mitrea şi Adrian Năstase la sesiunea de vot final de marţi, prin vot secret cu bile.

Pentru luarea unei decizii în acest sens este nevoie de o majoritate calificată de două treimi din numărul total al deputaţilor, ceea ce înseamnă că Năstase şi Mitrea ar putea fi urmăriţi penal dacă un număr de 219 deputaţi votează pentru acest lucru.

Cele două rapoarte au fost dezbătute luni de Camera Deputaţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici