Campania "Salvaţi Haiti", lansată de Dănuţ Liga, Pepe, Irina Loghin, Rică Răducanu

Deputatul PDL Dănuţ Liga, însoţit de artiştii Irina Loghin, Pepe, Niculina Stoican, Alexandra Ungureanu şi fostul sportiv Rică Răducanu, a lansat, miercuri, campania umanitară "Salvaţi Haiti", de strângere de fonduri pentru construirea a 250 de case, a unei capele, a unei şcoli şi a unui dispensar.

95 afișări
Imaginea articolului Campania "Salvaţi Haiti", lansată de Dănuţ Liga, Pepe, Irina Loghin, Rică Răducanu

Campania "Salvaţi Haiti", lansată de Dănuţ Liga, Pepe, Irina Loghin, Rică Răducanu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Liga a susţinut, într-o conferinţă de presă, că această campanie umanitară, realizată cu ONG-uri din România şi din SUA, nu are culoare politică şi se va încheia pe 1 martie.

Potrivit deputatului PDL, ansamblul de locuinţe se va numi "Cartierul Român din Haiti", iar preţul unei case va fi de 5.000 de euro, capela - 12.500 de euro, dispensarul-17.500 de euro, iar şcoala - 22.500 de euro.

"Acest ansamblu de locuinţe din Haiti va fi construit pe un teren oferit de autorităţile haitiene şi se va numi Cartierul Român din Haiti. Este un gest de solidaritate al poporului român faţă de cel haitian", a mai spus deputatul.

Liga a spus că repartizarea caselor construite în Haiti va ţine cont de familiile cu mulţi copii şi de implicarea acestor familii în construirea locuinţelor.

Atât Dănuţ Liga, cât şi Rică Răducanu au vorbit despre cutremurul din 1977 din România. "Eu, la cutremurul din1977, aveam nouă ani şi, când apar astfel de dezastre în lume, revăd acele imagini", a spus deputatul PDL.

Rică Răducanu şi-a amintit că, la cutremurul din 1977, se afla în cantonament la Braşov, iar unii colegi de-ai săi s-au urcat în copac de frică. Răducanu speră să fie strânşi bani pentru locuitorii din Haiti, precizând că soţia sa a mobilizat câteva familii pentru a dona câte 5 euro. "Cât suntem noi (românii - n.r.) de amărâţi, suntem sufletişti. M-aş bucura să spun că s-au strâns nişte bani. Românul la bucurie şi la supărare sare!", a adăugat Rică Răducanu.

Pepe a spus că poporul român nu este bogat, dar, printr-o donaţie "cât de mică", se pot realiza "lucruri măreţe", în timp ce Irina Loghin a arătat că "a venit din suflet la această campanie" pentru a ajuta oamenii din Haiti.

Deputatul Dănuţ Liga a precizat că proiectul este susţinut şi de alte personalităţi ale vieţii publice din România, respectiv Nadia Comăneci, Gică Popescu, Felicia Filip, Andra.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici