Când vor fi recuperate cele două săptămâni de vacanţă? Răspunsul ministrului Sorin Cîmpeanu

  • Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, spune că nu are deocamdată un răspuns despre perioada în care vor fi recuperate orele din cele două săptămâni de vacanţă din cauza pandemiei.
  • Cîmpeanu a precizat că after school-urile nu sunt reglementate de Ministerul Educaţiei, astfel că pot funcţiona.
9045 afișări
Imaginea articolului Când vor fi recuperate cele două săptămâni de vacanţă? Răspunsul ministrului Sorin Cîmpeanu

Sursa foto: Mediafaxfoto

Structura anului şcolar, respectiv stabilirea perioadei vacanţelor şcolare, nu are impact asupra activităţii afterschool-rilor, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu, miercuri seara, după ce preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că toţi elevii intră două săptămâni în vacanţă începând de luni.

Totuşi, afterschool-urile trebuie sp desfăşoare activităţile specifice cu respectarea strictă a normelor de protecţie sanitară. 

„Afterschool-urile organizate în regim privat nu funcţionează cu aplicarea cadrului legal stabilit de legea nr. 1/2011 a Educaţiei Naţionale, cu modificările şi completările ulterioare. Acestea funcţionează în afara unităţilor de învăţământ şi nu sunt reglementate de Ministerul Educaţiei . Acestea au obligaţia să respecte regulile generale de siguranţă sanitară”, spune ministrul Sorin Cîmpeanu.

Întrebat când vor fi recuperate cele două săptămâni de vacanţă, Sorin Cîmpeanu a spus că încă nu se ştie.

„Întâi să ştim că nimic nu ne va împiedica să revenim la şcoală în 8 noiembrie şi apoi vom anunţa şi rezultatul consultărilor cu privire la structura anului şcolar. Din păcate, evoluţia epidemiologică nu este atât de predictibilă pe cât am avea nevoie în sistemul de învăţământ. Aşa că, vom decide pe nişte date certe (cât se poate), şi nu pe supoziţii, după 8 noiembrie”, a spus Cîmpeanu.

Există mai multe variante pentru recuperare orelor pierdute, dar reprezentanţii Ministerului se vor consulta pentru o decizie finală cu elevii şi profesorii. Această decizie nu va fi luată înainte de revenirea din vacanţă, potrivit ministrului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici