Candidaţii PLD pentru PE, verificaţi de Coaliţia pentru un Parlament Curat

Preşedintele PLD, Theodor Stolojan, a declarat, luni, că lista candidaţilor formaţiunii pentru PE va fi trimisă, până la începutul lunii august, Coliţiei pentru un Parlament Curat, care va verifica dacă fiecare persoană îndeplineşte criteriile impuse de această instituţie.

1 afișare
Imaginea articolului Candidaţii PLD pentru PE, verificaţi de Coaliţia pentru un Parlament Curat

Candidaţii PLD pentru PE, verificaţi de Coaliţia pentru un Parlament Curat

Theodor Stolojan a avut o întâlnire, în cursul dimineţii de luni, cu reprezentanţii Coaliţiei pentru un Parlament Curat, cu care a avut un schimb de opinii cu privire la criteriile de selecţie a candidaţilor înscrişi în alegerile pentru Parlamentul European.

Preşedintele PLD le-a prezentat acestora etapele procesului de selecţie a candidaţilor PLD pentru alegerile europarlamentare, efectuate de o comisie stabilită de conducerea PLD, şi care a lucrat pe baza a două criterii.

Astfel, un prim grup de criterii de selecţie s-a referit la evaluarea performanţelor profesionale şi politice ale candidaţilor, reprezentând 60% din punctajul total pe baza căruia urmează să se stabilească lista finală, a arătat liderul PLD, care a precizat că fiecare candidat a fost supus unui interviu, urmărindu-se capacitatea acestuia de a comunica şi ţinuta în prezentare.

Al doilea grup de criterii stabilit de comisia PLD de verificare a candidaţilor în alegerile pentru PE s-a bazat pe rezultatul alegerilor în organizaţia locală, a mai afirmat Stolojan.

Candidaţii au fost supuşi unui proces de alegeri în interiorul organizaţiilor, aceste rezultate reprezentând 40% din punctajul general.

Stolojan a menţionat că formaţiunea sa a impus şi o serie de condiţii eliminatorii din start pentru candidaţii în alegerile europarlamentare: să nu fi fost colaborator al securităţii şi nici condamnat penal sau pentru fapte de corupţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici