Candidatul Oprescu a înregistrat donaţii de peste 5 milioane lei, fiul său este printre donatori

Candidatul independent la Preşedinţie Sorin Oprescu a înregistrat donaţii de peste cinci milioane lei, conform datelor publicate în Monitorul Oficial, printre cei care au contribuit la campania din 2009 numărându-se şi fiul său, Mircea Sorin Oprescu.

217 afișări
Imaginea articolului Candidatul Oprescu a înregistrat donaţii de peste 5 milioane lei, fiul său este printre donatori

Candidatul Oprescu a înregistrat donaţii de peste 5 milioane lei, fiul său este printre donatori (Imagine: Sebastian Sascau/Mediafax Foto)

Sumele provenite din finanţările private, conform Legii 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, pentru candidatul independent la Preşedinţia României Sorin Oprescu, la alegerile din 22 noiembrie 2009, totalizează 5.389.220 lei.

Pe lista donatorilor persoane fizice care au făcut în anul fiscal 2009 donaţii a căror valoare cumulată depăşeşte baremul de 10 salarii minime brute pe ţară figurează fiul său Mircea Sorin Oprescu - 40.000 lei, Ilinca Oprescu - 40.000 lei, fosta soţie a lui Sorin Oprescu Simona Fica - 40.000 lei, Simona Tivadar - 10.000 lei.

Candidatul Oprescu a înregistrat donaţii şi din partea mai multor persoane juridice, între cele mai importante contribuţii fiind cele în valoare de 600.000 lei de la SC Rhino Group Technology sau de la SC Beta Trading and Investment. De asemenea, SC Dacris Consult a făcut o donaţie de 598.080 lei, iar SC Agrospar SRL de 400.000 lei.

Legea 334/2006 stabileşte obligaţia publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, a listei persoanelor fizice şi juridice care au făcut într-un an fiscal donaţii a căror valoare cumulată depăşeşte 10 salarii de bază minime brute pe ţară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici