Candidatura independentului Gheorghe Rădulescu, respinsă de BEM

Biroul Electoral Central a respins candidatura lui Gheorghe Rădulescu, ca independent, pentru un mandat de deputat în Sectorul 3, motivaţia fiind că acesta a depus doar o listă originală cu semnături, în loc de patru exemplare în original, potrivit deciziei postate, miercuri, pe site-ul instituţiei.

193 afișări
Imaginea articolului Candidatura independentului Gheorghe Rădulescu, respinsă de BEM

Candidatura independentului Gheorghe Rădulescu, respinsă de BEC (Imagine: Mediafax Foto)

"Biroul Electoral de Circumscripţie al Municipiului Bucureşti a constatat că nu sunt îndeplinite condiţiile legale stabilite de dispoziţiile art. 30 şi act. 30 ind.l lit.c din Legea nr. 35/2008, cu modificările şi completările ulterioare, pentru a candida la alegerile parlamentare, în sensul că nu au fost depuse patru exemplare originale de pe listele de susţinători ai candidatului independent", se arată în decizia BEC, postată, miercuri, pe pagina de internet a instituţiei.

Biroul Electoral Central precizează că Gheorghe Rădulescu a depus un singur exemplar original al listei susţinătorilor, celelalte exemplare fiind prezentate în fotocopie, contrar cerinţei legale impuse de prevederile Legii 35/2008.

Astfel, candidatura lui Rădulescu, ca independent, pentru funcţia de deputat, în Circumscripţia electorală nr. 42, colegiul uninominal nr. 14, a fost respinsă, existând, totuşi, drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la afişarea hotărârii BEC.

Decizia BEC a fost adusă la cunoştinţă în şedinţa publică de marţi.

Contestatarul examenului de bacalaureat din acest an, profesorul Gheorghe Rădulescu, şi-a anunţat, luni, candidatura ca independent pentru un mandat de deputat în Sectorul 3.

El a susţinut cu acest prilej că BEC, cu complicitatea BEM, încearcă să elimine candidaţii independenţi de la aceste alegeri parlamentare.

Rădulescu a afirmat că BEM a găsit o modalitate de a-i elimina din cursa electorală pe candidaţii independenţi, solicitând, conform OUG 97/2008, patru liste cu semnături în original, în condiţiile în care în Legea 35/2008 era prevăzută depunerea unei singure liste de semnături în original şi a altor trei fotocopiate.

Gheorghe Rădulescu a arătat că intenţionează să candideze, ca independent, în colegiul 14 de deputat, situat în Sectorul 3 al Capitalei.

El a strâns 4.400 de semnături, numărul total de electori din colegiul 14 fiind de 60.714.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici