Cartel ALFA: „Cerem cu fermitate retragerea proiectului de lege privind vaccinarea obligatorie”

Sindicaliştii de la Cartel ALFA solicită Guvernului să renunţe la proiectul privind utilizarea la locul de muncă a certificatului verde. Cerem cu fermitate retragerea proiectului de lege privind vaccinarea obligatorie, spun sindicaliştii.

3189 afișări
Imaginea articolului Cartel ALFA: „Cerem cu fermitate retragerea proiectului de lege privind vaccinarea obligatorie”

Cartel ALFA: „Cerem cu fermitate retragerea proiectului de lege privind vaccinarea obligatorie”

Introducerea certificatului verde şi testarea pe cheltuiala angajaţilor în domeniul sanitar sunt „reglementări abuzive”, consideră sindicaliştii de la Cartel ALFA.

„Iniţiativa reprezintă o actiune dictatoriala a guvernului, care continuă pe linia guvernării prin ameninţare şi şantaj. Este o acţiune cu atât mai aberantă cu cât vizează tocmai personalul din sănătate, sfidând efortul si sacrificiul acestor lucrători pe toată perioada pandemiei. Este o actiune care nu face decât să crească şi mai mult neîncrederea în guvern şi autorităţi. Nu ţine cont de legislaţia muncii, care prevede că sănătatea şi securitatea în muncă intră în sarcina angajatorului, acest aspect cuprinzând şi costurile, reprezentand in acelasi timp o reducere a dreptului constitutional la muncă”, scrie în comunicatul de presă al Cartel ALFA.

Sindicaliştii mai spun că nu se împotrivesc campaniei de vaccinare şi solicită autorităţilor să promoveze „măsuri coerente”. Reprezentanţii vor ca Guvernul să retragă proiectul de lege şi cer ca trei reprezentanţi ai confederaţiilor sindicale si trei ai confederaţiilor patronale să facă parte din Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.

Certificatul digital al UE privind COVID-19 va fi obligatoriu pentru personalul medical, potrivit unui proiect al Ministerului Sănătăţii. Cei care nu au certificat vor fi suspendaţi şi chiar concediaţi, iar costurile cu testarea vor fi suportate de angajaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici