Casa Albă critică Facebook că nu face suficient pentru a opri dezinformările despre COVID-19

  • Casa Albă pune presiune pe şefii reţelelor sociale, pentru a apăra mai cu folos campania de vaccinare.
  • Jen Psaki, secretara de presă a Casei Albe, a criticat Facebook pe motiv că nu opreşte răspândirea fake news-urilor pe această temă.
  • În replică, Facebook s-a apărat spunând că a eliminat milioane de conturi care au încalcă în mod repetat regulile în pandemie.
665 afișări
Imaginea articolului Casa Albă critică Facebook că nu face suficient pentru a opri dezinformările despre COVID-19

Jen Psaki

Facebook nu face suficient pentru a opri răspândirea unor afirmaţii false despre COVID-19 şi despre vaccinuri, a declarat, joi, secretara de presă a Casei Albe, Jen Psaki, ca o reacţiei a administraţiei de la Washington privind dezinformările din Statele Unite.

Facebook, care deţine Instagram şi WhatsApp, trebuie să lucreze mai mult pentru a elimina informaţiile inexacte despre vaccin de pe platforma sa, a reclamat Psaki.

Informaţiile false alimentează ezitarea oamenilor de a se vaccina, mărind numărul deceselor care pot fi prevenite, au spus oficialii, menţionând că dezinformarea este o problemă la nivel mondial.

Facebook s-a apărat imediat. Un purtător de cuvânt al Facebook a declarat că a colaborat cu experţi guvernamentali, autorităţi din domeniul sănătăţii şi cu cercetători pentru a întreprinde „acţiuni agresive împotriva dezinformării despre COVID-19 şi vaccinuri pentru protejarea sănătăţii publice”.

„Până în prezent, am eliminat peste 18 milioane de dezinformări COVID, am eliminat conturile care încalcă în mod repetat aceste reguli şi am conectat mai mult de 2 miliarde de persoane la informaţii fiabile despre vaccinurile COVID-19 şi COVID din aplicaţiile noastre”, a adăugat purtătorul de cuvânt.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici