Casa Albă susţine proiectul de lege al Senatului pentru a interzice TikTok în SUA

  • Casa Albă vrea interzicerea aplicaţiei chineze TikTok pe motiv că reprezintă o ameninţare pentru securitatea naţională
  • Oficialii de la Washington sunt de acord cu noua legislaţie semnată de o duzină de senatori să interzică TikTok şi alte tehnologii străine
  • Compania chineză denunţă temerile americanilor ca fiind nefondate
38 afișări
Imaginea articolului Casa Albă susţine proiectul de lege al Senatului pentru a interzice TikTok în SUA

Sursa foto: MediafaxFoto

Casa Albă susţine proiectul de lege introdus de mai mulţi senatori prin care se interzice aplicaţia TikTok. Aprobarea sporeşte eforturile unor parlamentari de a interzice populara aplicaţie, care este deţinută de compania chineză ByteDance şi folosită de peste 100 de milioane de americani.

Proiectul de lege ar oferi secretarului Departamentului de Comerţ, Gina Raimondo, să identifice şi să abordeze ameninţările străine la adresa produselor şi serviciilor din tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor.

Legea se aplică în cazul importului de tehnologie străină din China, Rusia, Coreea de Nord, Iran, Venezuela şi Cuba.

TikTok a criticat măsura şi susţine că orice „interdicţie de către SUA a TikTok este o anulare a exportului de cultură şi valori americane către cei peste un miliard de oameni care folosesc serviciul în întreaga lume”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici