Cătălin Cherecheş: Cristian Şpan a venit să îmi înapoieze nişte bani şi m-am trezit cu DNA la uşă

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a precizat, pe contul său de Facebook, că marţi dimineaţa Cristian Şpan a mers să îi înapoieze o parte dintr-un împrumut, moment în care au intervenit procurorii DNA.

3684 afișări
Imaginea articolului Cătălin Cherecheş: Cristian Şpan a venit să îmi înapoieze nişte bani şi m-am trezit cu DNA la uşă

Cătălin Cherecheş: Cristian Şpan a venit să îmi înapoieze nişte bani şi m-am trezit cu DNA la uşă (Imagine Ghita Porumb / Mediafax Foto)

Într-o postare pe contul său de Facebook, primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a declarat că a plătit din banii lui primele jucătorilor de la FCM Baia Mare, achitând şi cheltuieli de deplasare, context în care, marţi, Cristian Şpan, preşedintele FCM Baia Mare, a mers să îi înapoieze o parte din banii pe care edilul i-a dat cu titlu de împrumut, moment în care au intervenit procurorii.

"Am plătit din banii mei prime jucătorilor de la FCM Baia Mare şi am achitat cheltuieli de deplasare. Nu este nici un secret, inclusiv jucătorilor li s-a spus de unde sunt banii şi aceştia au înţeles că este modul în care eu personal am ales să îi ajut ca să poată continua să joace pentru Baia Mare şi pentru comunitatea noastră, în pofida problemelor financiare existente la club. Astăzi dimineaţă, Cristian Şpan a venit să îmi înapoieze o mică parte din banii pe care i-am dat cu titlu de împrumut ca să nu moară echipa, să poată funcţiona. M-am trezit cu DNA la uşă. Celor care şi-ar dori să mă vadă în genunchi şi ar face orice pentru asta, am să le spun doar atât: nu mor caii când vor câinii! Merg înainte în candidatura mea spre un nou mandat de primar", a scris edilul pe contul său de Facebook.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX marţi că primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost prins în flagrant de procurorii DNA din Cluj.

Până la momentul trasmiterii ştirii, DNA nu a furnizat informaţii referitoare la dosarul în care edilul este vizat.

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a declarat, marţi,corespondentului MEDIAFAX că nu a fost ridicat de procurorii DNA, ci că se află în Primărie, la serviciu. ”Nu am fost ridicat de procurorii DNA, sunt la Primărie, la serviciu. Lucrurile sunt în evoluţie, deocamdată nu mi-au spus procurorii altceva”, a spus Cherecheş.

În luna octombrie a anului 2015, Cătălin Cherecheş a fost pus sub învinuire de procurorii DNA din Cluj pentru abuz în serviciu, complicitate la abuz în serviciu, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală, toate în formă continuată.

În aceeaşi cauză este cercetat şi directorul executiv al echipei de handbal feminin HCM Baia Mare, Liviu Bala, acesta fiind acuzat de abuz în serviciu, prin care a prejudiciat clubul cu 650.000 lei

De asemenea, parchetul a început urmărirea penală şi faţă de Florin Sandu Năsăiescu, contabil la clubul HCM Baia Mare, pentru complicitate la abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi evaziune fiscală, toate în formă continuată, precum şi faţă de Ioachim Nicolae Făt, director al echipei Handbal Club Minaur (echipa masculină) din cadrul HCM Baia Mare, pentru complicitate la abuz în serviciu, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate evaziune fiscală, toate în formă continuată.

Potrivit procurorilor, Cătălin Cherecheş, în calitate de primar al municipiului Baia Mare, uzând de prerogativele ce-i sunt conferite de funcţia îndeplinită, a promovat şi susţinut proiecte în Consiliul Local în vederea finanţării clubului H.C. Municipal Baia Mare, deşi ar fi avut cunoştinţă de activitatea infracţională desfăşurată de mai multe persoane din conducerea clubului, care şi-au însuşit sume de bani din veniturile clubului sportiv.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici