Cătălin Ivan: Antonescu nu e susţinut de Băsescu, era logic să-şi retragă candidatura la prezidenţiale

Purtătorul de cuvânt al PSD, europarlamentarul Cătălin Ivan, a declarat, sâmbătă, că era logic ca preşedintele demisionar al PNL, Crin Antonescu, să anunţe că nu va mai candida la alegerile prezidenţiale, întrucât nu are susţinerea lui Traian Băsescu, care optează pentru alţi candidaţi.

422 afișări
Imaginea articolului Cătălin Ivan: Antonescu nu e susţinut de Băsescu, era logic să-şi retragă candidatura la prezidenţiale

Catalin Ivan (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

"Era logic să se retragă, din moment ce nu a avut niciodată susţinerea lui Traian Băsescu. Probabil că în planurile lui Băsescu sunt alţi candidaţi pe care i-a tot vehiculat de-a lungul timpului. Niciodată nu a spus că ar fi şi Crin Antonescu un bun preşedinte", a precizat Ivan.

El a spus că, în consecinţă, retragerea lui Antonescu din cursa pentru prezidenţiale este una logică.

"Pe partea dreaptă, fie că eşti în PNL, PDL, PMP sau alte formaţiuni politice, dacă nu te susţine Băsescu, nu ai nicio şansă. Deci retragerea lui Crin Antonescu este una logică", a adăugat Ivan.

Preşedintele demisionar al PNL, Crin Antonescu, a anunţat, sâmbătă, că nu va candida la Preşedinţia României şi că pune capăt şi interimatului pe care îl are la conducerea acestei formaţiuni politice.

"Conştient că este întru totul urgent ca efortul de unificare a dreptei sa facă paşi cât mai concreţi înainte, că este absolut urgent ca un candidat al dreptei unite să fie desemnat, anunţ intenţia de a nu candida la Preşedinţia României şi de a favoriza în acest fel desemnarea grabnică, rapidă, până la sfârşitul acestei luni sau cel târziu până la 15 iulie a unui candidat care să fie acceptat mai uşor de tot ceea ce înseamnă forţă politică de drepta sau cel puţin cu această pretenţie, de tot ceea ce însemană presă de dreapta sau cel puţin cu această pretenţie, de toţi cei care vor să facă din România o ţară pentru poetoni şi nu pentru baroni", a spus Antonescu.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici