Cătălin Ivan: Reacţia comisarului Reding nu e corectă, ar fi trebuit să se informeze mai mult

Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan a declarat, vineri, că reacţia vicepreşedintelui Comisiei Europene Viviane Reding referitoare la situaţia din România nu a fost corectă, iar oficialul CE ar fi trebuit să se informeze mai bine înainte să se pronunţe.

458 afișări
Imaginea articolului Cătălin Ivan: Reacţia comisarului Reding nu e corectă, ar fi trebuit să se informeze mai mult

Cătălin Ivan (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

Ivan a spus că reacţia lui Reding "nu este corectă".

"Trebuia să se informeze mai mult. Un comisar european trebuia să se informeze mai bine înainte de a avea o reacţie", a spus Ivan, la Bucureşti, într-o conferinţă de presă.

Vicepreşedintele Comisiei Europene Viviane Reding, comisar pentru Justiţie şi Drepturi Fundamentale, scrie, pe contul său de Twitter, că este "foarte îngrijorată de atacurile recente la independenţa Curţii Constituţionale a României".

"Sunt foarte îngrijorată de atacurile recente la independenţa Curţii Constituţionale a României", a arătat oficialul european.

Viviane Reding mai spune că, pentru ea, "un sistem judiciar funcţional şi independent este o preconditie pentru respect reciproc în Spaţiul european de Justiţie".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici