Cătălin Ivan, scrisoare deschisă către Klaus Iohannis: Rezolvaţi situaţia Cameliei Smicală şi a copiilor săi

Preşedintele Alternativa pentru Demnitate Naţională (ADN) Cătălin Ivan i-a solicitat şefului statului Klaus Iohannis, într-o scrisoare deschisă, să intervină urgent în soluţionarea cazului Camelei Smicală, privat de autorităţile finlandeze de dreptul de a mai avea custodia copiilor săi din anul 2015

3774 afișări
Imaginea articolului Cătălin Ivan, scrisoare deschisă către Klaus Iohannis: Rezolvaţi situaţia Cameliei Smicală şi a copiilor săi

Cătălin Ivan, scrisoare către Iohannis: Rezolvaţi situaţia Cameliei Smicală şi a copiilor săi

„În urma unei cereri făcute săptămâna trecută de azil în cadrul Ambasadei României la Helsinki, alături de copiii săi, autorităţile de la Helsinki refuză să îi mai acorde dreptul de a-şi vedea fetiţa, Maria, aflată în custodia protecţiei copilului din Finlanda, în regim de izolare, în timp ce fiul său, Mihai, de asemenea minor, este dat în urmărire generală după ce a fugit dintr-un centru de plasament pentru a încerca să îşi vadă mama”, arată un comunicat al formaţiunii.

Redăm integral scrisoarea deschisă adresată de Cătălin Ivan preşedintelui Klaus Iohannis:

„Stimate Domnule Preşedinte,

Tragedia prin care trece cetăţeanul român Camelia Smicală, alături de copiii săi, de asemenea cetăţeni români, din anul 2015 încoace, întrece orice posibilitate a noastră de a ne imagina, în starea sa pură, suferinţa umană. Din păcate, autorităţile române, indiferent de culoarea politică a Guvernului şi de cine a ocupat vremelnic funcţia de Ministru de Externe, au făcut prea puţin sau deloc pentru a soluţiona situaţia-limită a medicului român.

Cu fetiţa ţinută în izolare de către protecţia copilului şi băiatul hătuit de Poliţie prin Helsinki, Camelia Smicală s-a văzut pusă la zid chiar de către reprezentanţii ţării sale, care au găsit de cuviinţă să îi îngreuneze şi mai tare situaţia oricum imposibilă, anunţând autorităţile finlandeze că vrea să fugă cu cei doi minori.
Camelia Smicală nu mai are timp să aştepte, cei doi copii ai săi nu mai au răgaz pentru proceduri greoaie şi nu mai pot răbda încălcările repetate ale unor drepturi fundamentale. Prinsă în hăţişul birocratic, Camelia a ajuns la căpătul puterilor din cauza directă a ţării sale, care nu a găsit în atâţia ani nici o soluţie diplomatică, fermă, pentru a-i uşura situaţia.

În ceasul al 13-lea, Domnule Preşedinte, opriţi-vă pentru câteva minute din campania Dumneavoastră electorală în care alergaţi de unul singur şi în care faceţi casting-uri cu jurnalişti preferaţi pentru a organiza non-dezbateri şi ocupaţi-vă de problema reală a unui cetăţean român disperat, care v-a cerut de nenumărate ori, şi în mod direct, ajutorul.

Poate că atunci când în preajma podiumului de unde vă ţineaţi discursul de Ziua Marinei aţi făcut o gafă neacordând atenţie unui om în suferinţă. Dovediţi că a fost o scăpare şi că ignorarea suferinţei aproapelui nu este regulă atunci când vine vorba despre mandatul Dumneavoastră! Rezolvaţi astăzi situaţia Cameliei şi a copiilor săi! Dovediţi că aveţi influenţa externă cu care vă lăudaţi în campania pentru realegerea în funcţie şi dovediţi că puteţi fi, măcar pentru o zi, Preşedinte pentru Români!

Cătălin Ivan
Tatăl a trei fete, cetăţean român”, potrivit sursei citate.

În 2015, Camelia Smicală, medic din Piatra-Neamţ, locuia în Finlanda şi era căsătorită cu un cetăţean finlandez, care o abuza, iar femeia a ameninţat că pleacă de acasă, împreună cu cei doi copii. Soţul a anunţat, însă, serviciile sociale şi astfel au fost luaţi copiii, în urma unei descinderi în forţă.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, vineri seară, referitor la cazul din Finlanda al Cameliei Smicală, aflat în litigiu, că aceasta nu poate solicita azil în interiorul Ambasadei României din Helsinki, întrucât nu se califică pentru acest lucru.

Taguri:
ivan,
iohannis,
smicală

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici