Cătălin Ivan: Ungureanu nu are simţul ridicolului

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, se arată "consternat" de intervenţia preşedintelui FC, Mihai Răzvan Ungureanu, care a cerut demisia premierului, menţionând că fostul ministru de Externe vorbeşte despre eforturile românilor pentru intrarea în Schengen, dar îşi bate joc de banii acestora.

127 afișări
Imaginea articolului Cătălin Ivan: Ungureanu nu are simţul ridicolului

Cătălin Ivan (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, se arată consternat de intervenţia preşedintelui Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, care a cerut demisia primului-ministru al Guvernului României, potrivit unui comunicat remis Agenţiei MEDIAFAX.

"Mihai Răzvan Ungureanu acuză USL că ar vrea România în afara Europei. Acelaşi Mihai Răzvan Ungureanu spune că din banii românilor au fost învestiţi peste 1 miliard de euro în securizarea frontierelor, iar aceşti bani pot fi pierduţi, dacă aderarea la Schengen nu are loc cât mai curând. Nu înţeleg cum domnul Ungureanu spune că îi pasă de banii românilor, dar în acelaşi timp se alătură poziţiilor total greşite, împotriva interesului naţional, exprimate de cei care ignoră faptul că România a îndeplinit criteriile de aderare la Spaţiul Schegen. Practic, recunoscând investiţiile uriaşe întreprinse pentru securizarea frontierilor, dar alăturându-se poziţiilor amintite, Mihai Răzvan Ungureanu îşi bate joc de banii românilor. Dacă domnul Ungureanu era aşa preocupat de banii românilor, i-ar fi spus domnului Băsescu şi altora dintre prietenii săi politici faptul că România şi-a îndeplinit obligaţiile care îi dau dreptul să fie primită în Spaţiul Schengen", scrie Ivan.

Potrivit lui Ivan, Ungureanu "preferă un comportament de politruc, care nu iese din cuvântul şefului, formal sau informal, dar mimează grija faţă de români şi faţă de interesele României".

"Postura în care a ajuns domnul Ungureanu este nedemnă pentru un fost prim-ministru", a spus Cătălin Ivan.

Preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, luni, că USL doreşte România în afara UE, iar declaraţiile lui Victor Ponta şi Titus Corlăţean privind Schengen au "o logică de o toxicitate fără precedent", arătând că cere demisia celor doi.

"Guvernanţii se dezinteresează total de acest proces de integrare în UE. USL doreşte România în afara UE (...). Declaraţiile domnilor Victor Ponta şi Titus Corlăţean au o logică de o toxicitate fără precedent. În momentul în care spunem că putem trăi şi fără Schengen, replicăm ce ne interesează UE? Putem trăi şi fără UE. Ce ne interesează locurile de muncă? Putem trăi şi fără locuri de muncă. Ce ne interesează prosperitatea? Putem trăi şi în rău", a spus Ungureanu, la o conferinţă de presă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici